Grănicerii români acuzați de sadism și cruzime. Euronews: Îi bat, electrocutează sau incendiază pe refugiații care ajung la graniță

Euronews îi acuză pe grănicerii români acuzați de sadism și cruzime. Îi bat, electrocutează sau incendiază pe refugiații care ajung la graniță

În data de 19 august, șase sirieni și un egiptean au ajuns în Belgrad în căutare de ajutor. Ei declară că au fost trimiși cu forța în Serbia de poliția de frontieră română, dar nu înainte de a fi bătuți și chinuiți, relatează Euronews, potrivit Digi 24.

Grănicerii români acuzați de sadism și cruzime. Euronews: Îi bat, electrocutează sau incendiază pe refugiații care ajung la graniță 1
(foto arhiva)

Unul dintre ei are piciorul amputat și spune că poliția de frontieră română l-a bătut cu propriile cârje. Poliția de frontieră română neagă aceste acuzații.

Fiind detectați de camere de supraveghere cu senzori termici în timp ce încercau să treacă granița României, ei au fost interceptați și opriți de bărbați în uniforme negre, cel mai înalt dintre ei având un bici în mâna dreaptă. Refugiații au declarat că fuseseră deja bătuți de poliția ungară cu bastoane, dar că nu fuseseră biciuiți până atunci.Unul dintre ei aproape a pierdut un ochi.

Întâmplarea nu este singulară – un alt grup de migranți care a traversat Turcia, Grecia și Albania pentru a ajunge la o tabără de refugiați din Serbia a trecut printr-o experiență similară.

Aceste mărturii au fost colectate de mai multe ONG-uri din Serbia și toate ajung la aceeași concluzie: poliția de frontieră română, dar și forțele de ordine de la granițele altor țări prin care trec refugiați, se poartă cu o violență ieșită din comun față de aceștia.