(Foto) Descoperă Grădina de Cartier, noul concept din România. 250 de arbori şi aproape 3500 de arbuşti ornamentali

Marile orașe ale României au probleme serioase cu poluare. Coridoarele verzi sau grădinile de cartier ar mai atenua din probleme.

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan: „CORIDORUL VERDE DIN CARTIERUL SOARELUI
Prin reconversia unui teren degradat situat în zona fostei cărămidării, am amenajat un coridor verde pentru locuitorii din Cartierul Soarelui. Lucrările au început în luna februarie, având ca termen de finalizare data de 30 septembrie 2020. Valoarea investiţiei este de 4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

(Foto) Descoperă Grădina de Cartier, noul concept din România. 250 de arbori şi aproape 3500 de arbuşti ornamentali 1 (Foto) Descoperă Grădina de Cartier, noul concept din România. 250 de arbori şi aproape 3500 de arbuşti ornamentali 2

Acest coridor verde a fost gândit ca o grădină de cartier, pe o suprafaţă de 3 hectare. Rețeaua de alei leagă cele trei zone de acces cu terenul de sport, zonele de relaxare şi zonele de joacă pentru copii. Terenul de sport este împrejmuit şi este dotat cu sistem de iluminat în nocturnă. La marginea parcului am amenajat o pistă de alergare modernă, din tartan, de aproape 800 de metri”.

Primarul Oradiei nu a uitat de ce este mai important, copacii.

„Cea mai mare parte a parcului a fost însămânțată cu iarbă, întreaga suprafaţă fiind dotată cu sistem de irigaţie automat. De asemenea, au fost plantaţi aici peste 250 de arbori şi aproape 3500 de arbuşti ornamentali.

În ultimii 10 ani, în Oradea suprafața de spaţiu verde amenajat s-a mărit cu 24,08 ha, ajungând până la sfârșitul anului 2019 la 534 ha. Acest lucru a fost posibil prin investiţiile făcute, respectiv prin transformarea unor terenuri degradate, a unor suprafețe lăsate în paragină, în spații verzi funcționale, care au fost astfel redate cetățenilor orașului.

(Foto) Descoperă Grădina de Cartier, noul concept din România. 250 de arbori şi aproape 3500 de arbuşti ornamentali 3 (Foto) Descoperă Grădina de Cartier, noul concept din România. 250 de arbori şi aproape 3500 de arbuşti ornamentali 4

Anul acesta, alături de coridorul verde din Cartierul Soarelui, avem în execuție alte patru coridoare verzi, cu o suprafaţă totală de 12 hectare: este vorba de strada Barcăului, cartierul Veteranilor, cartierul Grigorescu şi strada Ion Bogdan”, a mai spus Ilie Bolojan.