(Foto) Cronică realistă. Robin: „M-am dat cu metroul pe sub Drumul Taberei. E plăcută senzația de nou și de multă lumină. Toate stațiile sunt îmbrăcate în niște panouri metalice triste, discret colorate pe alocuri. Ar fi putut să arate spectaculos, dar nu arată. Sunt banale, ca un tavan fals, făcut din bucăți de ceva. Unele panouri sunt deja lovite”

Robin Simion a făcut o cronică realistă după deschiderea metroului din Drumul Taberei.

Robin Simion: „M-am dat cu metroul pe sub Drumul Taberei. Foarte bine că s-a făcut, dar impresiile sunt amestecate.
E plăcută senzația de nou și de multă lumină.

(Foto) Cronică realistă. Robin: „M-am dat cu metroul pe sub Drumul Taberei. E plăcută senzația de nou și de multă lumină. Toate stațiile sunt îmbrăcate în niște panouri metalice triste, discret colorate pe alocuri. Ar fi putut să arate spectaculos, dar nu arată. Sunt banale, ca un tavan fals, făcut din bucăți de ceva. Unele panouri sunt deja lovite” 1 (Foto) Cronică realistă. Robin: „M-am dat cu metroul pe sub Drumul Taberei. E plăcută senzația de nou și de multă lumină. Toate stațiile sunt îmbrăcate în niște panouri metalice triste, discret colorate pe alocuri. Ar fi putut să arate spectaculos, dar nu arată. Sunt banale, ca un tavan fals, făcut din bucăți de ceva. Unele panouri sunt deja lovite” 2

Designul stațiilor este dezamăgitor. Stațiile au niște nume generoase, de care nu au profitat: Constantin Brâncuși, Orizont, Romancierilor, Academia Militară șamd.

Toate stațiile sunt îmbrăcate în niște panouri metalice triste, discret colorate pe alocuri. Ar fi putut să arate spectaculos, dar nu arată. Sunt banale, ca un tavan fals, făcut din bucăți de ceva. Unele panouri sunt deja lovite.

(Foto) Cronică realistă. Robin: „M-am dat cu metroul pe sub Drumul Taberei. E plăcută senzația de nou și de multă lumină. Toate stațiile sunt îmbrăcate în niște panouri metalice triste, discret colorate pe alocuri. Ar fi putut să arate spectaculos, dar nu arată. Sunt banale, ca un tavan fals, făcut din bucăți de ceva. Unele panouri sunt deja lovite” 3 (Foto) Cronică realistă. Robin: „M-am dat cu metroul pe sub Drumul Taberei. E plăcută senzația de nou și de multă lumină. Toate stațiile sunt îmbrăcate în niște panouri metalice triste, discret colorate pe alocuri. Ar fi putut să arate spectaculos, dar nu arată. Sunt banale, ca un tavan fals, făcut din bucăți de ceva. Unele panouri sunt deja lovite” 4

Trenul a mers foarte încet. Sper ca de mâine, când intră în exploatare, să meargă mult mai repede, pentru binele psihic al călătorilor.
La capăt, stația Râul Doamnei, am așteptat 24 de minute să vină un metrou. Neplăcut.

Anunțurile care rulau la boxele stațiilor nu se auzeau. Era o mormăială slabă și neclară din care ghiceai cuvinte din când în când.
Semnalizarea din stații este în continuare slabă. Nu pot să nu compar cu metrouri din orașe europene unde nu ai cum să te rătăcești și nu ai cum să nu știi, la o privire pe geam, unde ești, în ce direcție mergi, ce stație urmează, ce străzi sunt la suprafață, ce puncte de atracție șamd. Am văzut alegeri nefericite de culori. Foarte prost la capitolul grafică și semnalizare.

Unele scări rulante nu funcționau.
Nu au pus diacritice pe panouri. Ar fi durat puțin să scrie corect și ar fi avut aspect mai îngrijit.
În metrou nu aveau încă voce înregistrată, ci îți vorbea mecanicul: atenție, se închid ușile, urmează stația.

(Foto) Cronică realistă. Robin: „M-am dat cu metroul pe sub Drumul Taberei. E plăcută senzația de nou și de multă lumină. Toate stațiile sunt îmbrăcate în niște panouri metalice triste, discret colorate pe alocuri. Ar fi putut să arate spectaculos, dar nu arată. Sunt banale, ca un tavan fals, făcut din bucăți de ceva. Unele panouri sunt deja lovite” 5 (Foto) Cronică realistă. Robin: „M-am dat cu metroul pe sub Drumul Taberei. E plăcută senzația de nou și de multă lumină. Toate stațiile sunt îmbrăcate în niște panouri metalice triste, discret colorate pe alocuri. Ar fi putut să arate spectaculos, dar nu arată. Sunt banale, ca un tavan fals, făcut din bucăți de ceva. Unele panouri sunt deja lovite” 6

În unele stații era cald. Când am ajuns la Eroilor s-a simțit brusc răcoare, ventilație.

În tuneluri era multă lumină, ceea ce sunt convins că îi ajută pe cei claustrofobi să aibă o călătorie mai confortabilă. Sper să nu o stingă.
Cea mai mare dezamăgire este designul stațiilor. Puteau deveni un punct de atracție, așa cum sunt în alte orașe europene.
Bine că s-a făcut, totuși”.

(Foto) Cronică realistă. Robin: „M-am dat cu metroul pe sub Drumul Taberei. E plăcută senzația de nou și de multă lumină. Toate stațiile sunt îmbrăcate în niște panouri metalice triste, discret colorate pe alocuri. Ar fi putut să arate spectaculos, dar nu arată. Sunt banale, ca un tavan fals, făcut din bucăți de ceva. Unele panouri sunt deja lovite” 7

Magistrala 5 a fost inaugurată după 9 ani de aşteptări. A durat de trei ori mai mult decât ar fi trebuit, fie din lipsă de fonduri, fie din cauza licitațiilor blocate sau a problemelor tehnice, anunță Ziarul Financiar.