(Foto) Cea mai modernă şcoală de la ţară unde fiecare sală de clasă are baie proprie, cu duş

Cea mai modernă școală din mediul rural se află în localitatea Dersca, din județul Botoșani. Instituția de învățământ a fost modernizată cu peste 6 milioane de lei.

Școala este singura din judeţ care are săli de clasă cu baie proprie, inclusiv duşuri pentru igienizarea după orele de sport, informează adevarul.ro.

(Foto) Cea mai modernă şcoală de la ţară unde fiecare sală de clasă are baie proprie, cu duş 1

Şcoala Gimnazială numărul 1 ”Nicolae Iorga” este împărţită în trei corpuri distincte, care funcţionează individual pentru elevii de la clasele primare şi cei de la gimnaziu.

În toate unităţile de învăţământ învaţă peste 240 de elevi şi preşcolari

(Foto) Cea mai modernă şcoală de la ţară unde fiecare sală de clasă are baie proprie, cu duş 2

Autoritățile locale au decis în anul 2017 reabilitarea tuturor școlilor din Dersca cu fonduri guvernamentale.

Având deja, prin construcţie, un circuit bine delimitat, adică cu uşi şi culoare diferite pentru intrare şi ieşire din şcoală, unităţile de învăţământ de la Dersca s-au încadrat imediat în normele sanitare impuse de pandemie.

Mai mult decât atât, elevii învaţă la măsuţe cu scaune care pot fi uşor reamenajate. Punctul forte al şcolilor din Dersca îl reprezintă băile. Dacă în multe sate elevii încă merg la WC-ul din fundul curţii, în satul Dersca toaletele sunt la standarde europene. Pe lângă spaţiul generos şi dotările sanitare, au chiar şi duşuri folosite după ora de sport.

(Foto) Cea mai modernă şcoală de la ţară unde fiecare sală de clasă are baie proprie, cu duş 3

La grădiniţă, fiecare sală de clasă are propria toaletă. Astfel, preşcolarii nu ies deloc din sala de grupă până la venirea părinţilor.