Focar COVID la Mănăstirea Voroneț. Stareța și fosta stareță, infectate, 9 măicuțe în izolare

Coronavirusul a lovit și la Mănăstirea Voroneț, două maici fiind infectate. Alte 9 au intrat în izolare.

Conform primelor informaţii cea care a contactat virusul a fost Irina Pântescu, în vârstă de 87 de ani, ulterior fiind infectată şi actuala stareţă a mănăstirii Voroneţ, potrivit monitorulsv.ro.

Focar COVID la Mănăstirea Voroneț. Stareța și fosta stareță, infectate, 9 măicuțe în izolare 1

Cele două maici au fost internate într-o secție a Spitalului Județean Suceava și în acest moment se află sub tratament de specialitate, anunță Realitatea

În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că nouă măicuțe sunt contacți direcți și trebui să stea în autoizolare, la domiciliu”, a precizat purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

În 2017, maica stavrofore Margareta-Irina Pântescu, a fost decorată de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer în semn de „înaltă apreciere pentru dăruirea şi smerenia puse, de-a lungul întregii sale vieţi, în slujba lui Dumnezeu şi a Bisericii Ortodoxe Române, contribuind la renaşterea vieţii monahale de la mănăstirea Voroneţ, precum şi la buna administrare şi promovare a acestui centru de spiritualitate românească”.

Maica stareță a primit, în 2012, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus“.