(Foto) Fenomenul spectaculos „Gloria” în munții României. „Se vede ca un curcubeu circular și apare când te afli într-o zonă în ceață ori cu nori joși și ai soarele în spate”

Fenomenul „Gloria” sau spectru Brocken este o iluzie optică naturală. Fenomenul se observă atunci când o persoană se află pe un vârf de munte, învăluit în ceaţă sau în nori, cu soarele în spate, aproape de linia orizontului.

Rezultatul este o imagine fantomatică uriaşă, învăluită într-un halou auriu sau în culorile curcubeului, care vă imită toate mişcările, potrivit Digi 24.

Zbor peste Munții României: „Fenomenul denumit „Gloria” e un alt cadou pe care muntele ți-l poate oferi. Se vede ca un curcubeu circular și apare când te afli într-o zonă în ceață ori cu nori joși și ai soarele în spate. Spectacol! ❤️”
 Fenomenul spectaculos „Gloria” în munții României

Cecilia Ionescu: „Intradevar spectaculos. Acolo nimic nu te mai surprinde este ceva inedit și spectaculos. Va 😘o zi buna!”

foto: Paula Andreescu
(Foto) Fenomenul spectaculos „Gloria” în munții României. „Se vede ca un curcubeu circular și apare când te afli într-o zonă în ceață ori cu nori joși și ai soarele în spate” 1

foto: Adrian Muresan
(Foto) Fenomenul spectaculos „Gloria” în munții României. „Se vede ca un curcubeu circular și apare când te afli într-o zonă în ceață ori cu nori joși și ai soarele în spate” 2