Elevii s-au obișnuit deja cu masca? Ovidiu: „Școala românească traumatizează de peste 150 de ani cu multe alte lucruri, nu cu masca. Pentru ca de 3 zile fiica mea merge deja la scoală, pot spune ca nu am văzut sau auzit nimic referitor la vreo posibila “trauma” sau măcar supărare legata de masca. Singurul comentariu e ca …”

Se pare că elevii deja s-au obișnuit deja cu masca, nici vorbă de traume sau scăderea nivelului de oxigen.

Ovidiu Barz: „Pentru ca de 3 zile fiica mea merge deja la scoala, pot spune ca nu am vazut sau auzit nimic referitor la vreo posibila “trauma” sau macar suparare legata de masca(chiar am intreba-o explicit asta). Singurul comentariu e ca nu se vor tine orele de sport, in afara de asta nimic.

Elevii s-au obișnuit deja cu masca? Ovidiu: „Școala românească traumatizează de peste 150 de ani cu multe alte lucruri, nu cu masca. Pentru ca de 3 zile fiica mea merge deja la scoală, pot spune ca nu am văzut sau auzit nimic referitor la vreo posibila "trauma" sau măcar supărare legata de masca. Singurul comentariu e ca ...” 1

Scoala romaneasca traumatizeaza de peste 150 de ani cu multe alte lucruri, nu cu masca.

Traumatizeaza prin agresivitatea si de multe ori isteria profesorilor si a invatatorilor (sau la tara am avut invatatori care ne mai si bateau “ca pe vremea lor, cand se facea scoala serioasa”).

Traumatizeaza prin ultra-competitivitatea bolnavicioasa a sistemului de notare, pe modelul “sa iei nota mai mare ca vecinul”, sau “de ce ai luat mai putin ca Gigel, de ce el poate si tu nu, ce, tu esti prost??? Pai eu te-am facut prost, ca eu te omor, doar eu te-am facut”.

Traumatizeaza prin sistemul bolnav de “meditatii”, in care cei care au bani platesc meditatii, primesc la teze fix ce le predau profesorii la meditatiile particulare si iau note mai mari decat ceilalti, viciind si mai mult sistemul de competitivitate bolnavicioasa.

Traumatizeaza prin memorarea pe de rost si fara nici un rost a comentariilor literare de tipul “ce a vrut sa spuna poetul prin asta”.

Traumatizeaza prin slugarnicia profesorilor si a directorilor in fata copiilor de politicieni si sefi si potentati de tot felul(era la fel si pe vremea comunismului cand eram elev), in contrapartida cu agresivitatea fata de copiii “oamenilor de rand”, aka platitorii fraieri de taxe.

Traumatizeaza prin bullying-ul permis si de multe ori chiar incurajat de catre unii dascali impotriva copiilor mai saraci, mai mici, mai slabi, de alta etnie sau religie, cu handicap sau probleme de sanatate.

Daca amarata asta de masca, care probabil in cateva luni nu va mai fi necesara, ar fi cea mai mare trauma pentru copiii din scoala romaneasca, ar fi o situatie de vis”.

Alexandru Rafila a explciat recent, că masca textilă este recomandată pentru copiii sănătoși, în timp ce masca medicală este recomandată pentru copiii care au alte afecțiuni cronice.

„Un copil e foarte greu să utilizeze masca atât timp și cred că (…) masca textilă este mai ușor de purtat, este mai simpatică. Dacă o facem adaptată școlii, adaptată copiilor, cred că este o foarte bună soluție”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.