Doar cu test COVID în avion? Razvan Pascu: „Qatar si Emirates deja o fac, Lufthansa si KLM se pregatesc, iar CEO-ul de la Austrian Airlines propune cam acelasi lucru. Astazi am vazut un comunicat de presa trimis si de TAROM”

În viitorul apropiat, călătoria cu avionul se va face doar pe bază de test COVID. Premierul Orban a anunțat că de săptămâna viitoare vor fi introduse restricții la intrarea pe teritoriul României a persoanelor care vin din alte țări cu grad ridicat de risc de infectare.

Razvan Pascu: „Prin luna Mai, cand spuneam ca probabil e o chestiune de timp pana cand vom calatori cu totii pe baza de test Covid si apoi pe baza de vaccin Covid, erau unii care imi comentau fie ca sunt fatalist, fie ca as sustine Oculta Mondiala care a “inventat” Covid-ul. 😀
Doar cu test COVID în avion? Razvan Pascu: „Qatar si Emirates deja o fac, Lufthansa si KLM se pregatesc, iar CEO-ul de la Austrian Airlines propune cam acelasi lucru. Astazi am vazut un comunicat de presa trimis si de TAROM” 1

Noua realitate deja ne bate la usa. Si nu cred ca e nimic rau in asta; cel mai important e sa ne revina sentimentul de siguranta fata de zborurile cu avionul.

Qatar si Emirates deja o fac, Lufthansa si KLM se pregatesc, iar CEO-ul de la Austrian Airlines propune cam acelasi lucru. Astazi am vazut un comunicat de presa trimis si de TAROM care sustine alaturi de Air France si Skyteam testarile rapide la urcarea in avion.

Domnule prim-ministru Ludovic Orban, ati promis saptamana trecuta ca reveniti cu decizia finala privind inlocuirea carantinei pentru tarile din Zona Galbena cu un test negativ la sosire in Romania. Stiu ca ati fost preocupat cu alegerile, dar acum hai sa ne apucam si de treaba! Asteptam decizia dvs!”

Ludovic Orban, citat de Realitatea: „Nu am mai actualizat situația țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară privind deplasările în cadrul Uniunii Europene între țări. Nu s-a luat o decizie, din acest motiv vom decide, luni, în Comitetul Național de Situații de Urgență, să reintroducem RESTRICȚII pentru țările care au un nivel de infectare superior, în ultimele 14 zile, celui din România”.

„Aceste restricții vor fi mai nuanțate pentru cei care vin în România și stau o perioadă de maximum 3 zile: Nu se va impune obligația carantinării dacă vin cu un test COVID NEGATIV, efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea două variante: CARANTINĂ pe 14 zile. TEST COVID-19. În cazul în care doresc să NU STEA în carantină 14 zile, în a 5-a zi vor avea posibilitatea de a face un test, iar dacă testul e negativ, la momentul primirii testului negativ, vor putea ieși din carantină“, a mai explicat Ludovic Orban.