De ce Masca este mai eficientă decât Vaccinul anti-COVID-19. Explicații reprezentant al Centrului de Prevenție și Control al Bolilor

Robert Redfield, reprezentant al Centrului de Prevenție și Control al Bolilor (CDC), a sugerat că masca de protecție ar putea fi mult mai eficientă decât vaccinurile. Acesta a descris masca de protecție ca fiind ”cel mai important și puternic instrument pentru sănătate pe care îl avem”.

„Poate că mă arunc puțin să spun că masca de protecție îmi garantează că mă protejează de COVID decât dacă aș face vaccinul”, Robert Redfield, citat de csid.ro.

De ce Masca este mai eficientă decât Vaccinul anti-COVID-19. Explicații reprezentant al Centrului de Prevenție și Control al Bolilor 1

Un studiu publicat în BMJ Global Health, arată că purtarea măștilor de către gospodarii din Beijing a fost asociată cu o răspândire redusă a noului coronavirus. În gospodăriile în care locuitorii purtau măști încă dinainte ca prima persoană să se infecteze, transmiterea virusului și apariția simptomelor au fost reduse până la 79%.

„Acest virus se transmite de la o persoană la alta, iar acum există date care susțin că măștile de protecție țin sub control acest lucru, în special când e vorba de persoanele cu simptome”, explică Amesh A. Adalja, expert în boli infecțioase.

De asemenea, încă nu știm cât de eficient ar putea fi un vaccin, mai ales că este nevoie de 50% eficiență ca acesta să fie aprobat de FDA. În continuare specialiștii ne sfătuiesc să purtăm măștile de protecție, să păstrăm distanța socială chiar și atunci când ne vaccinăm.

Având o eficiență de 50%, există o lipsă de siguranță și poate duce la răspândirea virusului, deoarece se renunță la celelalte metode de precauție.