Cum dosebești o răceală de gripă sau Covid-19. Diferențele între cele trei boli

Deși sunt cauzate de viruși diferiți, răceala, gripa și COVID-19, pot avea simptome similare, făcând dificil un diagnostic clar fără un test.

Febra

Astfel, dacă temperatura este e peste 37.8, este recomandat să îți faci un test, deoarece unul din principalele simptome a COVID-19 este febra, potrivit bbc.com

Cum dosebești o răceală de gripă sau Covid-19. Diferențele între cele trei boli 1

În schimb, dacă ești răcit, febra este rară.

Nu uita, dacă aștepți rezultatul unui test, rămâi izolat în casă până când testul este negativ.

Strănutul

Dacă nici un alt simptom nu apare, probabil este vorba despre o răceală. Dar, nu uita să îți acoperi corect gura atunci când stărnuți ca să nu îi infectezi pe ceilalți.

Nu lăsa șervețele prin casă și spală-te pe mâini des.

Nas înfundat

Dacă ai nasul înfundat, dar nu ai nici un alt simptom, atunci probabil este vorba tot despre o răceală. Dacă la acesta se adaugă pierderea mirosului sau a gustului, atunci vorbim de un simptom pentru COVID-19 și ar trebui să te testezi.

Tusea

Tusea este dificil de deosebit. O tuse nouă, continuă este unul dintre cele mai comune simptome a coronavirusului.

Dar cum îți dai seama dacă tusea ta este continuă? Atunci când ai tușit mai mult de o oră sau la trei sau mai multe episoade de tuse în 24 de ore.

Dacă nu ești sigur și ai dificultăți în a respira mergi la doctor. Evită contactul față în față cu doctorul, decât atunci când te cheamă el.

Pacienții cu coronavirus au o gamă largă de simptome, care pot fi mai ușoare ușoare sau severe, deși unele persoane vor fi asimpotomatice. Însă și acestea pot fi totuși contagioase.

Simptomele apar de obicei după cinci zile de la expunerea la coronavirus, însă durata poate varia până la două săptămâni.