Copil salvat! MAI: „Putea să-și vadă de drum, dar a ales să oprească mașina și să intervină pentru a salva viața unui copil…”

Un jandarm bucureștean, aflat în concediu în localitatea natală din Botoșani, a salvat un copil de 4 ani care se înecase cu o bomboană.

„Putea să-și vadă de drum, dar a ales să oprească mașina și să intervină pentru a salva viața unui copil.

Copil salvat! MAI: „Putea să-și vadă de drum, dar a ales să oprească mașina și să intervină pentru a salva viața unui copil...” 1

În timp ce se afla în concediu de odihnă, în localitatea sa natală din județul Botoșani, Alex, jandarm bucureștean, nu a uitat nicio clipă că este militar și asta presupune să fii permanent alături de oameni.

Se deplasa cu mașina, când atenția i-a fost atrasă de agitația unei femei, cu un copil în brațe. Putea să-și vadă de drum, dar a ales să se oprească și să vadă despre ce e vorba.

Femeia, extrem de tensionată, i-a spus că “moare copilul”.

Copilul de 4-5 ani nu putea respira pentru că se înecase cu o bomboană”, au scris cei de la Ministerul Afacerilor Interne.

Jandarmul a folosit manevre de resuscitare și a reușit să il salveze pe băiat.

„Alex s-a folosit de câteva manevre de resuscitare prin care să-l determine pe copil să elimine bomboana. În scurt timp acesta a început să respire și să dea semne vitale.

Alex tocmai salvase o viață.

Dorința lui este să publicăm o poză în care stă cu spatele. Rămâne modest și nu vrea să-și asume mari merite pentru că oricine ar fi făcut la fel în locul lui.

Noi spunem că nu, dar până la urmă eroii nu trebuie mereu să aibă chip…

E de ajuns să aibă suflet!

Mulțumim, Alex!”, au mai scris aceștia.