Bătrân salvat de doi pompieri care treceau prin zonă. MAI: „Doi oameni, o singură misiune. Misiunea de a salva vieți! “-Am nevoie de ajutor ca să întoarcem victima cu fața în sus!”

Un bărbat de 84 de ani, rănit într-un accident, a scăpat cu viață datorită intervenției prompte a doi pompieri care treceau prin zonă. Povestea a fost reltată de cei de la Ministerul de Interne, pe pagina de Facebook a instituției.

Ministerul Afacerilor Interne: „Doi oameni, o singură misiune.Misiunea de a salva vieți!
Mulțumită implicării celor doi colegi, un bărbat de 84 de ani a fost salvat, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Bătrân salvat de doi pompieri care treceau prin zonă. MAI: „Doi oameni, o singură misiune. Misiunea de a salva vieți! “-Am nevoie de ajutor ca să întoarcem victima cu fața în sus!” 1

Maria, colega noastră, care este coordonator SMURD la ISU Prahova de 10 ani de zile, se deplasa către unitate pentru a participa la ceremonia festivă ocazionată de Ziua Pompierilor.

În drumul acesteia, a fost martora unui eveniment rutier, iar în urma acestuia, un bărbat a fost rănit grav. Acesta era întins pe asfalt și prezenta răni grave.
Maria a oprit imediat mașina și s-a îndreptat către victimă.

“-Am nevoie de ajutor ca să întoarcem victima cu fața în sus!” a strigat colega noastră către oamenii care se strângeau în jurul bărbatului rănit.
“-Vă ajut eu doamnă! Sunt pompier la detașamentul din Mizil. Știu exact ce am de făcut!” Florin, colegul nostru, se afla în timpul liber și întâmplarea a făcut să treacă prin zonă.

Cei doi au stabilizat victima, iar în câteva minute a apărut și echipajul SMURD, care a transportat victima la spital.
Profesionalismul, îndemânarea și compasiunea colegilor noștri au făcut în acest caz diferența în lupta pentru viață.

În acest moment bărbatul este spitalizat, dar este în afara oricărui pericol!
Mulțumim Maria și Florin! Ați demonstrat chiar de ziua voastră, a pompierilor, că vă meritați renumele de SALVATORI!”

Ani S.: Felicitări pentru fapta bună multă sănătate
Bogdan P.:Felicitări și un deosebit respect colega!!!