Avertisment OMS: Sunt mai mari şansele să câştigi la loto decât să scapi de infecţia Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății a venit cu un nou avertisment: şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19, anunță Digi 24. 

Avertisment OMS: Sunt mai mari şansele să câştigi la loto decât să scapi de infecţia Covid-19 1

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan, citat de Mediafax.

La reuniunea de miercuri, oficialii OMS au avertizat că se înregistrează la nivel global „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

De la descoperirea noului coronavirus în Wuhan, China, la sfârșitul anului trecut, au fost raportate peste 30 de milioane de infecții cu SARS-CoV-2 și 940.000 de decese asociate în întreaga lume.

Potrivit site-ului Universităţii Johns Hopkins, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Statele Unite (peste 6,6 milioane), India (5,1 milioane), Brazilia (4,4 milioane) şi Rusia. Aceasta din urmă a depăşit recent pragul de 1 milion de infecţii, anunță Știrile Pro Tv.

Cea mai afectată ţară europeană a rămas Spania, cu peste 625.600 de contaminări şi 30.405 decese asociate noului coronavirus.