Anomalie. Cum de România a raportat 44.991 de vindecaţi într-o singură zi

Autoritățile române au încă dificultăți în raportarea corectă a datelor privind infectările cu COVID-19. Două statistici comunicate ieri şi preluate de site-ul graphs.ro, care monitorizează datele COVID-19 în România, vorbesc de la sine.

În primul rând, România a reuşit să vindece, într-o singură zi, 44.991 de oameni de COVID! Bineînţeles, acest „miracol“ a schimbat drastic şi raportul cazurilor active: le-a redus de la 49.760, câte au fost joi, la 17.622 vineri, scrie adevarul.ro.

Anomalie. Cum de România a raportat 44.991 de vindecaţi într-o singură zi 1

Explicaţia oficială pentru aceste cifre şocante la prima vedere? Ele au fost schimbate „ca urmare a revizuirii şi actualizării datelor“.

Nu e clar însă cum o revizuire poate aduce, brusc, o schimbare de aproape 45.000 la capitolul celor vindecaţi, de pildă.

Anomalie. Cum de România a raportat 44.991 de vindecaţi într-o singură zi 2

Oricum, ca un amănunt dătător de speranţe, astăzi, România a înregistrat cel mai mic număr de pacienţi internaţi la ATI, din 8 august încoace. Atunci, am avut 446 de bolnavi la Terapie Intensivă, astăzi avem 447, numărul fiind în scădere, pentru a doua zi la rând.