Angajat McDonald’s Romania infectat cu Covid 19. Zeci de persoane în carantină

Coronavirusul nu ocolește restaurantele, nici chiar cele din marile lanțuri. Interesant că acestea nu se închid la primul caz de infectare.

Un angajat de la McDonald’s Șelimbăr, județul Sibiu, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Fast food-ul nu a fost închis, dar zeci de persoane care au intrat în contact cu angajatul și familiile acestora se află în carantină, anunță Ora de Sibiu. 

Angajat McDonald’s Romania infectat cu Covid 19. Zeci de persoane în carantină 1

”În ceea ce privește situația epidemiologică din carul unui restaurant de tip fast-food din comuna Șelimbăr, conform primelor informații primite de la Direcția de Sănătate Publică, o persoană, angajată a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2.

În acest caz, DSP a demarat o anchetă epidemiologică. Până în acest moment s-a dispus măsura de carantină la domiciliu pentru 15 persoane contacți de serviciu și familiile acestora.

În cadrul aceste anchete epidemiologice sunt în carantină la domiciliu un număr de 26 de persoane”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În Marea Britanie Toate pub-urile, barurile și restaurantele din Anglia se închid la ora 22.00 începând de joi, pentru a limita răspândirea coronavirusului, anunță Digi 24.

Marea Britanie ar putea avea 50.000 de noi cazuri de infectări cu COVID 19 pe zi până la jumătatea lunii octombrie, dacă nu se iau măsuri suplimentare, a avertizat Michael Gov, consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice.