Alertă. Majorarea cu 40% a pensiilor și creșterea salariilor profesorilor începând cu acest an au fost reintroduse în lege. Ce urmează

Povestea măririi pensiilor cu 40% a ajuns la un alt nivel. PSD a anulat astăzi prevederile din Ordonanța de Urgență dată de Guvern prin care nu se stabilea mărirea pensiilor cu 40%. Urmează votul în plen, contestarea la CCR, retrimiterea de către Iohannis a legii în Parlament, până se întrunește un nou Parlament care pune la punct această situație.
Prin această strategie, PSD încearcă să mai cerșească niște voturi de la pensionarii care sunt cât de cât mulțumiți cu creșterea de 14% a punctului de pensie.

PSD a reintrodus miercuri în lege majorarea pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie, precum și creșterea salariilor profesorilor din acest an, amendând astfel ordonanța de urgență de rectificare a bugetului adoptată luna trecută de Guvernul Orban, prin care majorarea pensiilor fusese redusă la 14%, iar creșterea salariilor profesorilor fusese amânată pentru anul viitor.

Alertă. Majorarea cu 40% a pensiilor și creșterea salariilor profesorilor începând cu acest an au fost reintroduse în lege. Ce urmează 1

Amendamentele au fost adoptate în Comisiile reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului, urmând ca actul normativ să fie supus votului final în plenul Parlamentului, anunță G4Media.

Astfel, PSD a propus și a obținut votarea abrogării articolului 42 din ordonanța de rectificare bugetară, cel care prevede că, începând cu data de 1 septembrie 2020, punctul de pensie este în valoare de 1.442 lei, în loc de 1.772 lei, cât prevedea legea adoptată tot de PSD anul trecut.

Cu alte cuvinte, în Comisii a fost aprobată revenirea la majorarea cu 40% a pensiilor, în loc de doar 14%, cum decisese guvernul.