Adriana Săftoiu mușcată violent de un câine pe stradă. „Sângeram din greu…Am reuşit să mă desprind din colții lui – un câine imens, negru cu alb, lățos”

Adriana Săftoiu a povestit pe Facebook cum a fost mușcată de un câine pe stradă. A treia persoană de același câine.

Adriana Săftoiu: „Îmi făceam tura de pași, mereu pe acelaşi traseu – Băneasa, zona Greenfield. Nu l-am auzit, nu l-am văzut, nu l-am simţit decât când m-a înhăţat. Am reuşit să mă desprind din colții lui – un câine imens, negru cu alb, lățos.

Adriana Săftoiu mușcată violent de un câine pe stradă. „Sângeram din greu...Am reuşit să mă desprind din colții lui - un câine imens, negru cu alb, lățos” 1

Am continuat să merg cu fața la el, încercând să îl alung. S-a oprit la câtiva metri şi m-a privit mârâind. Am reuşit să ajung la un Mega Image din cartier. Mi-am dat seama că nu e de glumă. Sângeram din greu.

N-aveam nici un leu la mine ca să cumpăr spirt. Dar am dat peste nişte oameni de treabă, mi-au dat sticla de pe raft şi am turnat din greu. Am oprit o maşină (să le dea Dumnezeu sănătate acelor doi tineri!), m-au dus până acasă, am pus niste bandaje, m-am urcat în mașina mea şi am mers direct la urgenţe la Elias.

Trei plăgi, din fericire doar una profundă. De acolo, la Balș pentru antirabic. În fața mea – încă trei persoane. Întreb dacă toată lumea stă pentru vaccin. Da. Iar doamna din față îmi spune că a fost muşcată în Băneasa, zona Greenfield spre Grădina Zoo.

Îmi descrie câinele. Același. Ajung pe scaun. Medicul de gardă mă întreabă unde s-a întâmplat. După ce îi dau detaliile, imi spune: Sunteți a treia persoană în două ore, din aceeasi zonă, muşcată de un câine cu aceleași semnalmente.

Am anunțat primăria sectorului 1. E o zonă unde sunt mulți copii, mai ales într-o zi însorită. Să sperăm că nu va mai exista nici o victimă”.

Cei de la patrupezi.ro explică ce trebuie să faci dacă, cainele sare la tine sa te muste:
Incearca sa gasesti o bariera intre tine si animal – o geanta, o jacheta sau un pulover, un bat. Aceste obiecte trebuie sa redirectioneze muscatura catre ele.

Incerca sa gasesti un loc mai inalt unde sa te refugiezi precum o banca, un gard. Vei putea supraveghea cainele de sus, iar lui ii va fi foarte greu sa te muste aflandu-se la o inaltime mai mica.

Nu tipa! daca tipi, il vei face sa devina si mai agresiv.

Incearca sa acoperi capul animalului cu o haina, obturandu-i, astfel, pentru cateva secunde, campul vizual. Aceste secunde sunt pretioase pentru ca iti vor da ragazul sa te indepartezi.