175 de traseiști dintr-un județ demiși de un Prefect curajos

175 de traseiști au rămas fără funcții după ce un prefect curajos a aplicat legea. Este vorba de 5 primari și 170 de consilieri locali din Bihor. Să nu credeți că în toate județele traseiștii sunt lăsați fără funcții. Sunt prefecți ascunși în birouri, fără curaj.

Prefectul Dumitru Ţiplea a semnat  joiordinele privind încetarea mandatelor pentru 175 de aleşi locali care candidează la alegerile din 27 septembrie din partea altor formaţiuni politice decât cele de pe listele cărora au fost aleşi, anunță Adevarul.

175 de traseiști dintr-un județ demiși de un Prefect curajos 1

În conformitate cu Legea partidelor politice nr. 14/2003, înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior, a transmis, joi, 17 septembrie, Prefectura Bihor, printr-un comunicat de presă.

„În consecinţă, conform Codului administrativ, mandatul primarului încetează de drept în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales iniţial.

Prevederile legale menţionate se aplică şi în cazul consilierilor locali, respectiv judeţeni, a căror calitate de consilieri încetează de drept înainte de expirarea la termen a mandatului, în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale“, se arată în comunicat.