Ai abandonat motanul?  3.000 de lei amenda! Casa lui Patrocle: „O femeie a oprit mașina si a aruncat un sac in care se afla un motan. Alta femeie a văzut, a oprit, a fotografiat, l-a salvat, iar împreună cu noi a fost la Politie”

O femeie care și-a abandonat pisica în localitatea Bunești din județul Suceava a fost amendată de poliție cu 3.000 de lei.

Femeia a coborât din mașina pe care o conducea și a lăsat pe stradă un sac în care se afla un motan. O altă femeie a văzut-o, a oprit, a fotografiat și salvat prisica.

Împreună cu cei de la Casa lui Patrocle – Animal Rescue, a fost depusă o plângere la poliție.

„Pe 16 august o femeie a oprit masina in Bunesti, si a aruncat un sac in care se afla un motan. Alta femeie a vazut, a oprit, a fotografiat, l-a salvat, iar impreuna cu noi a fost la Politie in Falticeni pentru a depune plangere. Iar o alta femeie are acum grija de motan, si-l creste! Apropo, acum este castrat, complet vaccinat, si va rugam sa-l adoptati!

Ai abandonat motanul?  3.000 de lei amenda! Casa lui Patrocle: „O femeie a oprit mașina si a aruncat un sac in care se afla un motan. Alta femeie a văzut, a oprit, a fotografiat, l-a salvat, iar împreună cu noi a fost la Politie” 1

Ieri am primit un raspuns oficial din partea autoritatilor. Si cu siguranta ati primit si voi, cei care ati trimis petitii on line. Fapta savarsita este de natura contraventionala. Pe romaneste, amenda. Partea buna este ca s-a aplicat amenda maxima, 3000 de lei. Caci sanctiunea se putea incadra intre 1000 si 3000 lei. Partea proasta este ca nici macar 1% dintre miile de cazuri de abandon din Romania nu sunt nici cunoscute, nici vazute, nici stiute, nici sanctionate. Caci daca fiecare nemernic care abandoneaza un animal ar plati 30 de milioane, garantam si dam cu semnatura ca si-ar misca curul sa-si sterilizeze animalul din batatura”, au scris pe Facebook cei de la Casa lui Patrocle.

Ai abandonat motanul?  3.000 de lei amenda! Casa lui Patrocle: „O femeie a oprit mașina si a aruncat un sac in care se afla un motan. Alta femeie a văzut, a oprit, a fotografiat, l-a salvat, iar împreună cu noi a fost la Politie” 2

Aceștia au mai anunțat și că în acest an au făcut peste 10 plângeri în urma cărora s-au deschis tot atâtea dosare penale.

„In perioada imediat urmatoare, avocatul asociatiei va trimite adrese oficiale prin care vrem sa aflam cursul si finalitatea fiecarui dosarel penal. In care ne-am pus timpul, munca, sufletele si sperantele.

De la cainii impuscati, pana la cei batuti si maltratati, si la caii nenorociti!”, au mai transmis aceștia.