1.700. De ce au crescut infectările în România. Medicul Virgil Musta: „Secţiile ATI sunt pline. Probabil vom ajunge ca Italia”

Autoritățile au anunțat astăzi un număr record de cazuri de infectări, 1700, în 24 de ore. Medicul Virgil Musta spune că această creștere nu se datoprează deschiderii școlilor.

“Aproape sigur aceste cifre mari nu sunt consecinţa începerii anului şcolar, pentru că este prea devreme, dar intră în discuţie dechiderea restaurantelor, dacă nu s-au păstrat regulile de protecţie. Astfel, ele pot reprezenta un focar de infecţie important.

1.700. De ce au crescut infectările în România. Medicul Virgil Musta: „Secţiile ATI sunt pline. Probabil vom ajunge ca Italia” 1

Singura metodă de a evita este de a respecta cu stricteţe regulile: masca de protecţie, distanţa fizică şi igiena mâinilor”, a precizat dr. Virgil Musta, citat de A3. 

Acesta își exprimă îngrijorarea că România va ajunge în situația Italiei.

“Secţiile de ATI deja sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc de internat. Atunci, probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni, a Franţei, când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi şi mureau la domiciliu”, a atenţionat medicul Virgil Musta, miercuri, la Antena 3.