Un pacient infectat cu Covid-19 a bruscat o asistentă pentru că nu era lăsat să plece acasă

Un pacient recalcitrant, în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu Covid-19, a bruscat o asistentă la Spitalul Municipal din Lugoj, județul Timiș, pentru că vrut să plece acasă.

Bărbatul a vrut să sară pe geamul salonului în care era internat, pentru că nu mai voia să stea în spital. Mai mult, a bruscat o asistentă și s-a comportat urât cu personalul medical, informează gandul.ro.

O tânără însărcinată, infectată cu noul coronavirus, a murit la Spitalul din Alba Iulia. Mama ei a decedat în urmă cu o săptămână

 

Pacientul, diagnosticat și cu diabet, a dezvoltat simptome severe de Covid-19, care i-au determinat pe doctori să îl transfere în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„A spus că dacă nu îl lăsăm să plece, pleacă pe geam. Dar, de fapt, geamul era la etaj. El nu voia să sară pe geam, să se sinucidă. Voia doar să plece. De la început a fost așa. Și când a fost internat săptămâna trecută în Secția de Boli Infecțioase tot așa a fost. Recalcitrant și el… și soția. Au spus că ne dau în judecată, că ei nu au coronavirus. Că nu e corect. Probabil că ei cred în virus, dar nu și în boală. S-a depreciat respirator, ieri a fost pus pe ventilație asistată non-invazivă. Mereu a reacționat neadecvat, și-a smuls catetere, a comentat că de ce nu i se dă să mănânce, dar el avea glicemia mare pentru că e și diabetic. Azi dimineață a sărit la o asistentă. Nu este normal. În primul rând nu este normal să sari la o femeie, și mai ales la un cadru medical de sex feminin care îți vrea binele”, a explicat managerul Spitalului Municipal din Lugoj, Erwin Floroni, pentru expressdebanat.ro.

La fața locului au ajuns și autoritățile, iar în cele din urmă bărbatul a fost externat la cerere.

România a depășit 60.000 de cazuri de Covid-19! Sunt 1.350 de noi cazuri de infectare și 43 de decese, în ultimele 24 de ore