Un cadru medical din România, promovat în Marea Britanie: „Nu m-aș întoarce la muncă în România, pentru că pot fi orice vreau aici”

O româncă, cadru medical, a spus lucrurilor pe nume: a fost alungată din ară de corupție, nu de salariile mici.

Claudia Anghel, cadru medical cu experiență, s-a alăturat vedetelor ale căror portrete au fost realizate de renumitul fotograf Rankin. Portretul a fost realizat ca parte a unei campanii de panou publicitar care sărbătorește a 72-a aniversare a Serviciului Național de Sănătate al U.K., care oferă îngrijirilor medicale gratuite rezidenților. Românca lucrează ca moașă în Marea Britanie din 2012, anunță gandul.ro.

Un cadru medical din România, promovat în Marea Britanie: „Nu m-aș întoarce la muncă în România, pentru că pot fi orice vreau aici” 1

Anghel a spus că, deși salariile mai mari ale Occidentului au influențat cu siguranță decizia ei de a emigra în Marea Britanie, acesta nu a fost cel mai important factor.

„Salariile fac o diferență, dar pentru mine, mediul de muncă face diferența mai mare”, a spus Anghel într-un interviu video din casa ei în limba engleză.

„Este respectul pentru personalul medical și respectul pentru pacient – acest respect reciproc”.

„Nu emigrezi pentru că nu ai bani, ci emigrezi pentru a evita corupția”, a spus Anghel, care lucrează la Universitatea Spitalele Coventry și Warwickshire, în centrul Angliei. „Există mici elemente de corupție peste tot, dar în România este la un nivel diferit.”

Analistul Sorin Ioniță a declarat că miile de medici și asistente care au fugit din sectorul de sănătate publică din România au plecat, în principal, pentru că s-au simțit neputincioși într-un „sistem feudal” în care oamenii politici decid cine este promovat și cum sunt cheltuite resursele medicale.

„Deși salariile au crescut destul de semnificativ în sistemul medical de stat… acest lucru nu a încetinit prea mult ritmul plecărilor”, a spus Ioniță, șeful think tank-ului de la București.

Ioniță a spus că medicii tineri ar putea fi frustrați, în special, că ar fi în spatele colegilor mai puțin talentați, care au legături politice mai bune.

„Cel care nu este un bun profesionist se alătură unui partid politic pentru a strânge sprijin și devine imediat ministru al sănătății sau secretar de stat”, a spus Ioniță.

Anghel are o mai bună oportunitate și un loc de muncă mai echitabil: ”Aici pot fi orice vreau”

„Nu m-aș întoarce la muncă in România, pentru că pot fi orice vreau aici”, a spus ea, gândindu-se în glumă să devină consilier pentru probleme de sănătate a premierului britanic Boris Johnson. „În România, nu ai aripi pentru a deveni orice vrei.”

„Cineva trebuie să schimbe sistemul pentru a face oamenii să rămână acolo”, a adăugat Anghel. „Regulile nu sunt aceleași pentru toată lumea din România.”

Claudia Anghel, cadru medical cu experiență, s-a alăturat vedetelor ale căror portrete au fost realizate de renumitul fotograf Rankin. Portretul a fost realizat ca parte a unei campanii de panou publicitar care sărbătorește a 72-a aniversare a Serviciului Național de Sănătate al U.K., care oferă îngrijirilor medicale gratuite rezidenților. […]