Tânăr Infectat. Cum masca i-a salvat pe prietenii săi. „Dimineață ma trezesc cu o jena in gat. Dau vina pe berea rece din seara precedenta. In paralel, prietena mea are o stare de oboseala, slăbiciune, iar bunica mea usturimi in gat …In drum spre casa…”

Un tânăr din Bacău, infectat cu coronavirus, a povestit cum purtarea măștii i-a salvat pe mulți apropiați de la îmbolnăvire.

”Dimineață ma trezesc cu o jena in gat. Dau vina pe berea rece din seara precedenta. In paralel, prietena mea are o stare de oboseala, slabiciune, iar bunica mea usturimi in gat (despre care am aflat cateva zile mai tarziu). Plecam la birou, pe drum incepem sa analizam situatia, dar simptomele sunt “cam mici” ca sa fie Covid-19.

Tânăr Infectat. Cum masca i-a salvat pe prietenii săi. „Dimineață ma trezesc cu o jena in gat. Dau vina pe berea rece din seara precedenta. In paralel, prietena mea are o stare de oboseala, slăbiciune, iar bunica mea usturimi in gat ...In drum spre casa...” 1
(foto arhiva)

Impartind incaperea cu colegul meu, decid totusi sa port masca toata ziua “pentru orice eventualitate” (gest care l-a salvat pe el si probabil si pe familia lui)”, spune el, potrivit observatornews.ro.

A doua zi simptomele au început să devină mai serioase, așa că tânărul și iubita lui își fac programare pentru testarea la COVID-19. Pentru că au purtat măști de protecție și au păstrat distanța cu ceilalți, lanțul infectărilor cu COVID-19 a fost întrerupt.

”In drum spre casa (evident, cu masti si pe jos, fara taxi/bus) ne intalnim cu un amic cu care ma vad rar si cu drag. Pastrez distanta (2m) si ii spun “Emi, scuze, nu dam mana, vorbim de la distanta, avem niste simptome ciudate si pentru orice eventualitate…”. Schimbam cateva cuvinte (l-am simtit sceptic, dar asa erau toti cei apropiati in acele zile) si apoi ne despartim. L-am salvat si probabil nu doar pe el, ci am oprit un potential intreg lant al infectarilor. Masca + distanta. Dupa 18 zile nu are simptome”, a spus el.

În cele din urmă, tânărul din Bacău povestește că atât el, cât și iubita lui, s-au izolat acasă și au luat tratament prescris de medic.

În finalul postării sale, tânărul transmite un apel la prevenție. ”Fă tot posibilul să nu participi la ruleta rusească”, scrie el.

”Virusul nu omoara pe oricine se infecteaza. Nu e ca-n filmul Contagion, sa-l iei si sa mori imediat. (…) ATENTIE: pericolul e in primul rand la contactul cu alte persoane, nu la suprafete (asta e capcana in care am cazut noi). Prin contact nu ma refer la pupat si imbratisat, ci la stat de vorba fata in fata la mai putin de 2m fara masca. Fa tot posibilul sa NU PARTICIPI la ruleta ruseasca. Poti avea noroc sa iei o cantitate mica de virus (forma usoara sau medie) sau poti primi o cantitate mai mare sau de la 2-3 persoane simultan si atunci te incadrezi in acei 1% cu forme severe.

Am citit atatea articole cu situatii in care persoane infectate au sunat de X ori la DSP si nu i-au contactat niciodata inapoi, iar apoi am trait asta pe pielea mea. Din asta nu pot decat sa inteleg ca cifrele oficiale sunt doar VARFUL ICEBERG-ului, in realitate cifrele fiind undeva poate de 10 ori mai mari, daca nu si mai mult”, a scris tânărul.