Sindicatul Europol: „Costel e polițist și tocmai ce s-a întors din delegare. În imagine își salută copilul de la balcon. Nu l-a văzut de 2 săptămâni și primul lucru pe care l-a făcut când s-a întors a fost să-și vadă fetița. Nu a putut să o strângă în brațe, nu a putut să o sărute și nici nu și-a putut strânge în brațe soția. Iar asta se întâmplă pentru că îi este frică să nu se fi infectat. Și-a căutat o altă locuință, unde să se izoleze pentru următoarele 14 zile, de teamă să nu își îmbolnăvească familia”

Sindicaliștii de la Europol atrag atenția asupra dezorganizării din sistem, scoasă la iveală de coronavirus.

Sindicatul Europol: Polițiștii se izolează de teama infectării familiei. Costel e polițist de frontieră din Mehedinți și tocmai ce s-a întors din delegare de la un sector din Timiș. În imagine își salută copilul de la balcon. Nu l-a văzut de 2 săptămâni și primul lucru pe care l-a făcut când s-a întors a fost să-și vadă fetița.

Sindicatul Europol: „Costel e polițist și tocmai ce s-a întors din delegare. În imagine își salută copilul de la balcon. Nu l-a văzut de 2 săptămâni și primul lucru pe care l-a făcut când s-a întors a fost să-și vadă fetița. Nu a putut să o strângă în brațe, nu a putut să o sărute și nici nu și-a putut strânge în brațe soția. Iar asta se întâmplă pentru că îi este frică să nu se fi infectat. Și-a căutat o altă locuință, unde să se izoleze pentru următoarele 14 zile, de teamă să nu își îmbolnăvească familia” 1

Nu a putut să o strângă în brațe, nu a putut să o sărute și nici nu și-a putut strânge în brațe soția. Iar asta se întâmplă pentru că îi este frică să nu se fi infectat. Și-a căutat o altă locuință, unde să se izoleze pentru următoarele 14 zile, de teamă să nu își îmbolnăvească familia.

Creșterea numărului de cazuri de infectări în cadrul angajaților MAI și lipsa de reacție a instituției cu privire la delegarea personalului din alte motive, decât cele ce țin de pandemie, determină cât mai mulți colegi să se izoleze de familie, de teamă să nu-i infecteze cu noul coronavirus.

Așa cum precizam în urma cu câteva zile, la Poliția de Frontieră Jimbolia, 3 colegi au fost confirmați și alți 11 au intrat în izolare la domiciliu.

Cu toate acestea, zilele trecute a fost emis un nou OUG pentru ca angajații Prefecturilor și cei aj DSP-urilor să beneficieze de stimulentul de risc de 2500 lei din fonduri europene, pentru că ar fi în linia întâi. Dar pentru noi, angajații din MAI, ministrul Vela nu a cerut să fim incluși.

Am solicitat în nenumăratele rânduri Ministerului Afacerilor Interne să suspende toate delegările în această perioadă a pandemiei, însă ministrul Vela e prea ocupat, e cu “ochii pe interlopi”.