Raed Arafat a sunat la DSP dintr-un studio TV. Timp de 30 de minute nu i-a răspuns nimeni. Într-un final, i-a răspuns o angajată spunând că nu face față telefoanelor

(Last Updated On: August 1, 2020)

Angajații DSP București nu au răspuns la niciun apel telefonic într-un experiment live, într-o emisiune la Digi24, la care participa Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a recunoscut că există o problemă și că o va ridica în cadrul întâlnirilor cu celelalte autorități.

Moderatorul emisiunii, Claudiu Pândaru, i-a propus lui Arafat să încerce live acest experiment, pornind de la acuzațiile făcute de Sindicatul Europol, conform cărora timp de mai multe ore nimeni nu a răspuns la numerele de telefon ale DSP București.

Raed Arafat a sunat la DSP dintr-un studio TV. Timp de 30 de minute nu i-a răspuns nimeni. Într-un final, i-a  răspuns o angajată spunând că nu face față telefoanelor 1

Timp de aproape jumătate de oră, pe fundalul sonor al emisiunii se auzeau apelurile care se finalizau cu mesajul robotului telefonic. Secretarul de stat din MAI a declarat că trebuie verificat sistemul de apelare și trebuie suplimentat numărul angajaților, transmite G4media.ro.

După 30 de minute de încercări nereușite de a contacta un angajat DSP București, a răspuns una dintre angajatele de gardă spunând că mai este împreună cu două colege, dar că nu fac față celor șase telefoane care sună în continuu.

Florentina Iacobi, directorul adjunct al DSP București a declarat că toți angajații răspund la apelurile pe care le primesc, dar că este greu pentru că nu sunt suficienți oameni.

Iacobi a recunoscut că a primit un ordin pentru detașarea a 90 de medici și un alt ordin pentru detașarea a 13 medici epidemiologi, dar că aceștia vor începe munca din 3 august pentru că a cerut suplimentarea forței de muncă abia săptămâna aceasta, când 4 medici epidemiologi și-au dat demisia din cauza volumului de muncă.

Adriana Dututlescu a scris pe Facebook: „Colegul Claudiu Pandaru il are in emisiune pe Raed Arafat. Cu el de față, ca sa nu mai fie rost de interpretări, c-o fi, c-o păți, a sunat la DSP pe toate numerele indicate publicului pentru a fi apelate. 30 de minute au sunat in gol telefoanele, exact asa cum li se intampla si cetatenilor cand au nevoie sa afle de la DSP chestii vitale despre ce fac ei cu viata lor, daca au sau nu Covid.

Dupa 30 de minute a raspuns o doamna cam tafnoasa, alertata si certata probabil de sefii ei care i-or fi spus, vezi draga ca suna aia de la Digi in direct. Ce a zis doamna tafnoasa? “Da, ziceț’!”

L.E. Directorul adjunct se plange, prin telefon, ca cei de la DSP sunt numai criticați 😀”