„Purtaţi masca şi în casă!“, spune coordonatorul medical al lui Donald Trump. În ce condiții trebuie purtate

Medicii fac recomandări pentru a nu te îmbolnăvi de coronavirus, rămâne la atitudinea fiecărei persoane dacă le pune în practică sau nu. Acum se spune chiar să porți mască în casă. O măsură care pare drastică dar cu siguranță ar fi fost aplicată de cei care s-au îmbolnăvit deja în propriile apartamente.

Coordonator al luptei cu noul coronavirus la Casa Albă, doctorul Birx e de părere că, în anumite situaţii, folosirea măştilor e o măsură înţeleaptă, inclusiv, când oamenii se află în propria locuinţă. Potrivit CNN, Birx a făcut această afirmaţie, vizându-i pe asimptomatici şi pre-simptomatici, responsabili pentru un număr foarte mare de infectări.

„Purtaţi masca şi în casă!“, spune coordonatorul medical al lui Donald Trump. În ce condiții trebuie purtate 1

Doctorul Birx a subliniat că, având în vedere existenţă acestor două categorii, oamenii care locuiesc în casă cu persoane în vârstă sau cu probleme medicale deja existente trebuie să fie extrem de precauţi. Cu referire la această situaţie concretă, Birx a explicat că unii oameni trebuie să folosească masca şi în casă, anunță adevarul.ro.

Oficialul de la Casa Albă a mai identificat o categorie din care fac parte potenţiali purtători ai noului coronavirus: cei care se întorc acasă din vacanţă!

„Dacă aţi fost în vacanţă într-o zonă cu multe cazuri, la revenire, trebuie să-i protejaţi pe cei în vârstă şi pe cei cu comorbidităţi, gândindu-vă că sunteţi un potenţial bolnav. De aceea, trebuie să luaţi toate măsurile de precauţie, inclusiv purtarea măştilor în casă“, a adăugat doctorul Deborah Birx.

COVID-19 e o boală pe care o putem lua, într-adevăr, fără să ne părăsim propria locuinţă!

Un studiu publicat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a analizat în detaliu 5.706 de pacienţi, care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, şi peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceştia.

Rezultatele au arătat că mai puţin de 2% din contactele din afara locuinţei pacienţilor au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienţilor au contractat boala.