Protest de amploare. Peste 18.000 de persoane au ieșit pe străzile din Berlin pentru a protesta față de măsurile anti-COVID: “Masca jos”

Peste 18.000 de persoane participă, sâmbătă, la o manifestație împotriva măsurilor anti-COVID.

La evenimentul numit ”Sărbătoarea libertăţii şi păcii”, unde sunt așteptate peste 20.000 de persoane, au fost observate steaguri cu simboluri naziste, potrivit presei locale, preluată de digi24.ro.

Protest de amploare. Peste 18.000 de persoane au ieșit pe străzile din Berlin pentru a protesta față de măsurile anti-COVID: "Masca jos" 1

Poliţia s-a pregătit pentru violenţe în contextul în care activiştii au făcut apel la următorii lor de pe reţelele de socializare din Europa să se înarmeze şi să se adune la Berlin.

Până acum Germania a gestionat criza coronavirusului mai bine decât multe dintre celelalte state europene, prin testări riguroase care au ajutat la menţinerea la un nivel scăzut a numărului de infectări şi decese.

Însă creşterea numărului de infectări zilnice s-a accelerat în ultimele săptămâni, la fel ca în mare parte din lume.

Vineri, cancelarul german Angela Merkel le-a cerut cetăţenilor să menţină garda sus împotriva virusului. “Este o chestiune gravă, la fel de gravă ca până acum, şi trebuie să o luaţi în continuare în serios”, a spus ea.