Profesoară: „Nu, școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale indiferent de culoarea scenariului! Nu toate…poate gradual, cele care îndeplinesc absolut toate condițiile…Mâine m-aș întoarce printre copilași, dar îmi amintesc de…”

Profesoara Mara Luana Rauca nu este de acord ca școlile să fie redeschise dacă nu îndeplinesc absolut toate condițiile, indiferent de culorile propuse de președinte.

Mara Luana Rauca: „Nu, școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale indiferent de culoarea scenariului! Nu toate…poate gradual, cele care îndeplinesc absolut toate condițiile. În marile orașe și în capitală presupun că există astfel de școli sau ar putea să existe.

Profesoară: „Nu, școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale indiferent de culoarea scenariului! Nu toate...poate gradual, cele care îndeplinesc absolut toate condițiile...Mâine m-aș întoarce printre copilași, dar îmi amintesc de...” 1

Am văzut azi fotografiile postate de o unitate de învățământ din Houston. Mi-au dat lacrimile de neputință. Suntem atât de departe. Ei pot incepe școala în condiții de siguranță atât cât poate fi ea asigurată în pandemie. Noi în niciun caz nu. Sunt atât de multe lucruri care ne lipsesc.

Redeschiderea școlilor ar trebui realizată treptat și lăsând deoparte dorința arzândă a multora de a începe anul școlar în clase. Suntem în pandemie, vine toamna de-a valma cu gripele și virozele ei. Cum ne va fi? Bine, nu. Spitalele sunt pregătite pentru iureșul de îmbolnăviri care urmează? Știm cu toții că nu. Ce ne dorim atunci? Eu înțeleg că vreți să ne întoarcem la viețile noastre așa cum erau înainte, dar dacă se îmbolnăvesc profesorii cine îi va înlocui, dacă se îmbolnăvesc elevii pe cine vom învăta? Putem risca viețile tuturor pentru un vis frumos?

Mâine m-aș întoarce printre copilași, dar îmi amintesc de anii trecuți când era epidemie de viroze și gripe. Îmi lipseau elevii în valuri și lucram zilnic cu câte 4-5 vreo două săptămâni.

Stăteam pe loc cu materia până ne adunam mai mulți. Veneam la școală cu febră și frisoane fiindcă nu avea cine să-mi țină locul. Mă țineam la distanță de copii ca să nu ia virusul de la mine. Dar atunci era vorba de o banală viroză. Acum vorbim de un virus nou. Datele problemei se schimbă, iar noi trebuie să ne adaptăm lor.
Gândiți-vă la sănătatea voastră! Este lucrul cel mai de preț”.