Președintele Iohannis își cere scuze public, după ce a greșit formula de calcul pentru deschiderea școlilor. Cum se calculează „verde, galben și roșu”

Președintele Klaus Iohannis își ere public scuze pentru modul eronat în care a prezentat calculul pentru cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor.

Administrația prezidențială: În informațiile transmise de către Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute miercuri, 5 august, la Palatul Cotroceni, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Președintele Iohannis își cere scuze public, după ce a greșit formula de calcul pentru deschiderea școlilor. Cum se calculează „verde, galben și roșu” 1

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.