Noi detalii privind gravida ucisă de coronavirus, la o săptămână de la moartea mamei sale din aceeași cauză. „Această gravidă s-a ventilat foarte dificil..Acest coronavirus este deosebit de pervers, produce diverse modificări şi diverse alterări de organe”

Medicii au venit cu noi detalii privind decesul gravidei în 25 de săptămâni care a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia după ce s-a infectat cu coronavirus. Ar fi luat virusul de la fratele întors din Spania. Și mama femeii a murit.

Camelia avea numai 33 de ani şi era însărcinată în 25 de săptămâni. Femeia nu a apucat din păcate să se bucure de prunc, pentru că a murit pe secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. La fel şi copilul.

Noi detalii privind gravida ucisă de coronavirus, la o săptămână de la moartea mamei sale din aceeași cauză. „Această gravidă s-a ventilat foarte dificil..Acest coronavirus este deosebit de pervers, produce diverse modificări şi diverse alterări de organe” 1
(foto arhiva)

Medicul şef al secţiei de ATI din unitatea sanitară spune că femeia însărcinată nu avea alte afecţiuni în afară de infecţia cu SARS-CoV-2. Coronavirusul a făcut însă ravagii în corpul ei, iar intubaţia a fost în acest caz un proces extrem de dificil, potrivit stiripesurse.ro.

Camelia a ajuns la spital într-o stare foarte gravă, avea deja bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate puse pe seama coronavirusului.

Medicii de la Alba Iulia au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva, au folosit toate medicamentele din ghidul internaţional de tratament şi toate procedurile care se impun într-un astfel de caz grav, dar, din păcate, după ore grele, nu au reuşit să o salveze.

Tânăra femeie ar fi luat virusul SARS-CoV-2 de la fratele ei, întors recent din Spania. În urmă cu o săptămână mama femeii a murit, tot în urma infecţiei cu COVID-19.

Medicul Silviu Tuzes este extrem de mişcat de acest caz, primul de acest fel din spitalul în care lucrează și spune că oamenii nu trebuie să uite de regulile de igienă şi de distanţare, pentru că virusul este extrem de imprevizibil.

„Această gravidă s-a ventilat foarte dificil, hipoxia s-a prelungit, a dus la deces. Acest coronavirus este deosebit de pervers, produce diverse modificări şi diverse alterări de organe, produce tromboze, iar gravidele prin faptul că sunt gravide sunt predispuse la tromboze, infecţia cu coronavirus a făcut şi mai rău. Pacienţii aceştia cu COVID se pot deprecia de la oră la oră!”, a declarat Tuzes Silviu, medic şef ATI.