New York Times, reacție după retragerea Simonei Halep de la US Open

Simona Halep a ales să nu participe la US Open din cauza problemelor cauzate de coronavirus. De la turneul american mai lipsesc Ashleigh Barty, învingătoarea de anul trecut, canadianca Bianca Andreescu, Elina Svitolina, Kiki Bertens şi Belinda Bencic, toate jucătoarele aflate în prima decadă a ierarhiei WTA.

New York Times a titrat “Simona Halep out, US Open fără jucătoarele de top”, iar jurnaliștii americani subliniază că “va fi cea mai slabă ediției din istorie din punct de vedere al jucătoarelor din Top 10 WTA”.

New York Times, reacție după retragerea Simonei Halep de la US Open 1

“Ultima lovitură a venit luni, când Simona Halep a anunțat că se retrage de la US Open. Va fi cea mai neobișnuită competiție din istoria Openul Statelor Unite”, scris New York Times.

Simona Halep şi-a explicat decizia prin faptul că întotdeauna va pune sănătatea pe primul loc, aşa cum a procedat şi în 2016, la JO de la Rio de Janeiro, când a renunţat să mai participe din cauza virusului Zirka care lovise Brazilia. “Mă simt mult mai în siguranţă aşa!”.

“După ce am analizat toți factorii și, luând în considerare circumstanțele excepționale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru US Open.

Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc, așa că prefer să rămân să mă antrenez în Europa. Știu că WTA și Federația Americană au depus mult efort pentru a organiza turneul în deplină siguranță și doresc tuturor participanților mult succes”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

Cel mai probabil marele pariu pentru Simona Halep în acest an va fi turneul de Grand Slam de la Roland Garros, pe care francezii vor să îl organizeze după încheierea US Open.