Neurochirug, despre creierul afectat de coronavirus al managerului de spital: „Linia vitală a creierului, trunchiul cerebral a fost afectat, trunchiul cerebral, care n-a mai funcţionat”

Managerul Spitalului Județean Vaslui are parte de un atac teribil al coronavirusului. O parte din creier i-a fost afectat.

„Căderea este bruscă pentru că nu avem date încă despre acest virus să putem spune că se duce numai în dreapta, numai în stânga sau numai în centrul creierului. Din nefericire, sunt cinci leziuni dovedite, în momentul de faţă, la nivelul creierului şi doamna (n.r. managerul de la SJ Vaslui) cred că a fost afectată în totalitate, pentru că linia vitală a creierului, trunchiul cerebral a fost afectat, trunchiul cerebral, care n-a mai funcţionat.

Neurochirug, despre creierul afectat de coronavirus al managerului de spital: „Linia vitală a creierului, trunchiul cerebral a fost afectat, trunchiul cerebral, care n-a mai funcţionat” 1

O persoană tânără, la 43 de ani, e în plină putere. De ce n-a mai funcţionat trunchiul cerebral? Înseamnă că s-au produs modificări majore. Sunt două elemente: celula nervoasă care n-a mai putut funcţiona şi întreg sistemul vascular care n-a mai adus oxigen şi sânge în centrii nervoşi”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea la o emisiune Digi 24, preluat de adevarul.ro.

Specialistul a precizat că acest virus poate ataca sistemul nervos şi produce afectarea celulei nervoase în totalitate.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost întrebat, joi, despre starea de sănătate managerului Spitalului Judeţean Vaslui, confirmat cu Covid-19 şi care a fost transportat la o unitate medicală din Bucureşti pentru terapie de specialitate.

“Este o stare stabilă. După o izolare la domiciliui de mai multe zile a prezentat fenomene neuro-cerebrale, cu modificări de edem cerebral, ce a necesitat terapie de specialitate, în acest moment starea este mai bună”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Psiholog de profesie, managerul Spitalului Judeţean Vaslui, în vârstă de 43 de ani, s-a izolat acasă cu fiul său, unul dintre tinerii din grupul adus de la Costineşti, infectat cu coronavirus. Şi-a monitorizat singură saturaţia sângelui, neştiind că, în cazul său, virusul i-a atacat creierul. Fiul său a găsit-o în stare de inconştienţă, în comă.