Medicul Virgil Musta: Unde nu se respectă regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice. În caz contrar, sistemul medical va fi copleșit

(Last Updated On: August 1, 2020)

Sistemul medical din România va fi copleșit dacă nu se iau măsuri rapide și eficiente, avertizează medicul Virgil Musta. Totodată, medicul aprecizează că dacă regulile vor fi respectate cu sfințenie, în două, trei săptămâni am putea asista la o îmbunătățire a situației.

„Cea mai mare îngrijorare e că pandemia e pe trend ascendent. Pe zi ce trece, doborâm noi recorduri din punct de vedere al numărului de cazuri și al formelor severe și al deceselor. Acest lucru face ca, dacă nu se iau măsuri rapide și eficiente, sistemul de sănătate să fie copleșit.

Medicul Virgil Musta: Unde nu se respectă regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice. În caz contrar, sistemul medical va fi copleșit 1

În cele 3 luni, n-am avut probleme în ceea ce privește capacitatea de a manageria aceste cazuri. Acum sunt deja probleme în anumite zone ale țării. Nu mai sunt locuri în spitale, suntem nevoiți să transformăm pacienții dintr-o zonă în alta și asta pentru încă puțin timp, pentru că dacă pandemia continuă să crească în acest ritm, vom avea situația Italiei, unde spitalele au fost copleșite, sistemul a căzut și pacienții n-au mai avut unde să se interneze”, a declarat Virgil Musta pentru Digi24.

„Dacă aceste măsuri sunt respectate, în primele două, trei săptămâni vom avea primele rezultate. Aceste măsuri trebuie adaptate, unele accentuate, altele relaxate, în funcție de situația concretă, de zonele concrete, activitățile care produc focarele. Suntem într-o dinamică permanentă și dacă avem înțelepciune vom reuși să trecem nu doar prin măsurile de restricții, dar unde nu se înțelege că trebuie să respectăm regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice”, a mai declarat acesta.