Marcel: „Îl mai țineți minte pe puștiul de la liceu care a primit 2 la Purtare, riscând să fie exmatriculat pentru că a făcut mișto de profa de desen care se exhiba pe internet ca o iapă în călduri?Astăzi, Andrei Voicu e student la Psihologie, ”la stat”. A luat ”bac”-ul cu 9, în ciuda unei depresii teribile și a traumei provocate de școală. Căci da, profii l-au băgat și-n balamuc, la propriu”

(Last Updated On: August 1, 2020)

Un elev de liceu a simțit ce înseamnă să te pui cu profesorii. A primit 2 la purtare, aproape exmatriculat. Acum a câștigat în instanță împotriva lor, a luat BACUL cu 9 și este student la Psihologie, anunță ziare.com.

Marcel Ivanus: „Îl mai țineți minte pe puștiul de la liceul ”Hașdeu” din Buzău, care a primit 2 la Purtare, riscând să fie exmatriculat pentru că a făcut mișto de profa de desen care se exhiba pe internet ca o iapă în călduri?

Marcel: „Îl mai țineți minte pe puștiul de la liceu care a primit 2 la Purtare, riscând să fie exmatriculat pentru că a făcut mișto de profa de desen care se exhiba pe internet ca o iapă în călduri?Astăzi, Andrei Voicu e student la Psihologie, ”la stat”. A luat ”bac”-ul cu 9, în ciuda unei depresii teribile și a traumei provocate de școală. Căci da, profii l-au băgat și-n balamuc, la propriu” 1

Ei bine, dacă am încredere în viitorul acestei țări e pentru că există oameni ca el.

Andrei Voicu s-a luptat cu întreg sistemul școlar, croit să-l strivească și din înfrângerea lui să facă exemplu. A dat liceul în judecată și a câștigat. Instanța de judecată a decis, după doi ani, anularea notei ”2”. Atât. Imensă victorie simbolică: nota proastă la purtare să și-o împartă de-acum între ei profa de desen, directorul și ceilalți profesori care au decis sancționarea lui Andrei Voicu. Acești neprofesori, ale căror nume le voi scrie la final, vor rămâne în istoria învățământului contemporan ca autori și beneficiari ai rușinii.

Astăzi, Andrei Voicu e student la Psihologie, ”la stat”. A luat ”bac”-ul cu 9, în ciuda unei depresii teribile și a traumei provocate de școală. Căci da, profii l-au băgat și-n balamuc, la propriu.

Învingător în meciul cu sistemul de educație centrat pe profesor și pe nevoile și bunăstarea acestuia, iar nu pe interesul elevului, Andrei Voicu le cere azi socoteală prigonitorilor săi.

“Domnule director Ionel Banu, daca aveti onoare, trebuie sa va retrageti. Daca aveti onoare, domnule profesor Laurentiu Tepelus, doamna profesoara Alina Gogea si cei care au facut parte din acest sistem opresiv ar trebui sa plateasca” – a scris pe pagina lui de facebook.

Oare vom învăța ceva din lecția de curaj pe care ne-a dat-o copilul ăsta teribil?
Eu unul îi prevăd un viitor remarcabil și, deși sună egoist, mi-aș dori să-l văd rămas în țară, căci are forța și voința de-a provoca schimbări.
(Poza lui am găsit-o la stiridebuzău.ro)

Voicu Andrei: „Eu sunt Voicu Andrei, “băiatul problemă” din liceul Hasdeu. “Băiatul cu profesoara de desen”, “aproape-repetentul” sau cum mai vreți să îmi spuneți. Mi-am spus părerea atunci, au încercat să mă aducă la tacere, dar eu am continuat să vorbesc și să tot vorbesc.

Ultimii 2 ani au fost de-a dreptul epuizanți, stresul a atins cote maxime, susținerea bacalaureatului concomitent cu un proces nu e cel mai realizabil lucru. Dar am facut-o. Am așteptat 2 ani să scriu acest mesaj, pentru a vă dovedi vouă ceva, nu mie. Pentru a vă dovedi că am putut să inving sistemul. Justiția a facut dreptate, iar curând nota mea la purtare va fi modificată. Dupa 2 ani de luptă. După o traumă pe care sper sa nu o simtă nimeni. După o internare într-un spital de boli mintale din cauza depresiei.

Nu, nu e o rușine, nu mă ascund sa o recunosc. Aș dori însă ca cei responsabili sa fie trași la răspundere. Domnule director Ionel Banu, dacă aveți onoare, trebuie să vă retrageți. Daca aveți onoare, domnule profesor Laurențiu Țepeluș, doamna profesoară Alina Gogea și cei care au făcut parte din acest sistem opresiv ar trebui sa plătească .

Nu am cerut daune morale, deși poate ca ar fi trebuit, dar scopul meu nu este reprezentat de bani. Ci de principii. De onoare. Dar voi nu cred ca știți ce înseamnă asta. Aș putea sa atașez zeci de documente care să ilustreze sistemul defect din acel liceu. Dar nu o fac. Eu am câștigat. Am învins sistemul. Eu sunt Voicu Andrei, absolvent al bacalaureatului cu nota 9.03, fără “meditații”. Student la psihologie. Învingător. Asta mă definește”.