Manager de spital, în stare gravă cu suspiciune de COVID-19. Fiul ei, contact cu adolescenţii din focarul de la Costineşti

Din păcate, marile focare di România au ca și vectori cadrele medicale care nu au respectat minime reguli anti-COVID. Nu au crezut că li se poate întâmpla chiar lor.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder (43 ani), a ajuns marţi, 11 august în stare gravă la unitatea medicală pe care o conduce, prezentând simptomatologie specifică COVID-19. Rezultatele testului COVID realizat în această dimineaţă au confirmat că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui este infectat cu virusul Sars-CoV-2, anunță adevarul.ro.

Manager de spital, în stare gravă cu suspiciune de COVID-19. Fiul ei, contact cu adolescenţii din focarul de la Costineşti 1

Ana Rinder se afla în izolare, alături de fiul ei, de mai multe zile. Ea şi-a adus fiul acasă, după ce în grupul lor de prieteni o adolescentă a fost confirmată cu COVID-19. Tânăra, fiica unui ambulanţier, s-a deplasat pe litoral fără a mai aştepta rezultatele testului COVID, pe care îl efectuase în Vaslui, fără ca prietenii să ştie despre situaţia ei.

Ana Rinder s-a întors cu fiul ei de pe litoral şi, potrivit apropiaţilor, s-au izolat la domiciliu pentru că nu prezentau simptomatologie. Starea managerului a început să se deterioreze brusc în cursul nopţii trecute.

Marţi dimineaţă, aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în stare foarte gravă, potrivit unor surse medicale, precomatoasă. A fost internată la Secţia Terapie Intensivă, în izolator, iar în urma investigaţiilor tomografice, în urma cărora s-au evidenţiat leziuni cerebrale şi pulmonare. Medicii din Vaslui au decis să solicite sprijin Spitalului Matei Balş din Bucureşti, pentru transfer.

”Managerul Spitalului Judeţean va fi transferat la Matei Balş. Decizia este una medicală, luată de medicii din cadrul spitalului”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada