Lista actualizată a țărilor în care românii pot intra fără declarație pe proprie răspundere sau test pentru coronavirus

Românii care vor să circule în străinătate trebuie să se informeze foarte bine înainte de plecare. Din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus de la noi din țară, majoritatea statelor europene au impus restricții celor care vin din România.

Austria a anunțat vineri că reia zborurile directe cu România, însă călătorii sunt primiți doar cu un test negativ de Covid-19. Bulgaria, în schimb, a renunțat la declarația pe proprie răspundere pentru cei care vor să o viziteze, informează stirileprotv.ro.

Lista actualizată a țărilor în care românii pot intra fără declarație pe proprie răspundere sau test pentru coronavirus 1

Danemarca a închis țara pentru românii care vor să meargă acolo în scop turistic. Puteți intra în Danemarca numai cu un motiv întemeiat, business, studii, sănătate, fără test COVID și veți fi plasat în carantină 14 zile.

Românii care merg în Belgia sunt obligați să completeze înainte de deplasare un formular online.

Puteți merge în Grecia doar dacă aveți un test PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de trei zile. Atenție, s-ar putea să fiți selectat pentru un test aleatoriu pe aeroporturile din Grecia. Nu uitați să completați și formularul online înainte de zbor.

În Turcia ajungeți mai ușor, fără declarație pe proprie răspundere, fără test Covid. Acesta ar putea să vi se facă gratuit pe aeroporturile din Turcia dacă aveți simptome clare.

În schimb, în Italia veți sta în Carantină 14 zile. Tot în carantină veți sta în următoarele state: Slovenia, Ucraina, Letonia, Olanda, Muntenegru, Ungaria, Estonia, Finlanda, Irlanda, Marea Britanie.

Deocamdată ne este interzis să intrăm în Cipru, Islanda, Republica Moldova, Lituania.