Klaus Iohannis nu cumpără vaccinul anti-COVID produs de Rusia. Explicațiile președintelui

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu are de gând ca România să cumpere vaccinul anti-COVID produs de Rusia.

“România este parte din Uniunea Europeană și încheie contracte cu entități din UE. NU există nicio validare externă pentru acel vaccin pe care l-ați menționat”, a declarat Iohannis, potrivit antena3.ro.

Klaus Iohannis nu cumpără vaccinul anti-COVID produs de Rusia. Explicațiile președintelui 1

Klaus Iohannis a anunțat că România s-a înscris pentru achiziționarea a 10 doze de vaccin împotriva coronavirusului, atunci când acesta va deveni disponibil, pentru că deocamdată nu este nimic aprobat.

OMS privește cu scepticism vaccinul Rusiei
“Suntem în contact strâns cu Rusia şi discuţiile continuă. Precalificarea oricărui vaccin trece prin procedee riguroase. Precalificarea înseamnă examinarea şi evaluarea oricăror date obligatorii privind siguranţa şi eficienţa colectate în cadrul testelor clinice”, a declarat Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, într-o videoconferinţă de presă, după ce a fost întrebat cum comentează declarația lui Vladimir Putin care a anunțat marți ”primul vaccin din lume împotriva noului coronavirus”.

Conform observaților de la OMS, vaccinul Rusiei a fost listat în faza 1 a studiilor clinice și nu se află printre cele 6 vaccinuri care au ajuns deja în faza a treia de dezvoltare, fiind cele mai avansate din lume.