„Îşi scutura tot COVID-ul din casă”. Pacient infectat cu noul coronavirus, acuzat că scutură lenjeriile pe geam: „o rog să nu îşi mai expună lenjerii, topere, perne, pilote s.a., pentru că eu nu pot aerisi”

Scandal într-un bloc din Vaslui. Un locatar infectat cu coronavirus este cercetat pentru că își scutură păturile și saltelele peste balcon.

Atât pe perioada izolării femeii la domiciliu, cât şi după revenirea de la spital, cei doi soţi, care locuiesc la etajul al patrulea, ar fi ignorat solicitările vecinilor, care i-au rugat să nu îşi mai scoată lenjeriile, saltelele etc. pe geamul balconului, de teamă să nu contacteze şi ei virusul SARS-CoV-2, anunță adevarul.ro.

„Îşi scutura tot COVID-ul din casă”. Pacient infectat cu noul coronavirus, acuzat că scutură lenjeriile pe geam: „o rog să nu îşi mai expună lenjerii, topere, perne, pilote s.a., pentru că eu nu pot aerisi” 1

”După ce i-am atras atenţia doamnei, când era în izolare şi îşi scutura tot COVID-ul din casă, că atât timp cât apartamentul este dotat cu balcon să găsească soluţii. I-am atras atenţia şi i-am spus că, date fiind condiţiile pandemiei, o rog să nu îşi mai expună lenjerii, topere, perne, pilote s.a., pentru că eu nu pot aerisi.

Lucrez într-un mediu cu risc, încerc să îmi protejez familia cât pot de mult, nu stigmatizez pe nimeni, dar nici să le inspir COVID-ul lor pe geam. El tuşeşte de i se rup plamânii în două”, a declarat una dintre vecine.

Pentru că nu au reuşit să ajungă la un consens cu vecinii, oamenii au anunţat că vor apela la sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică pentru a-i determina să dea dovadă de mai multă responsabilitate.