Infectați. 10 din cei 17 tineri din Vaslui, care plecaseră la mare, au coronavirus. Pe câți au infectat la mare?

10 tineri care au ajuns cu primul transport la Vaslui au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Rezultatul testelor celorlalţi tineri sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi.

„Tinerii au stat în grup compact şi nu au părăsit spaţiile de cazare. Au luat contact numai cu patronul unei vilei în care au locuit, care se află acum în carantină“, a spus Cristina Schipor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Infectați. 10 din cei 17 tineri din Vaslui, care plecaseră la mare, au coronavirus. Pe câți au infectat la mare? 1

O familie din Vaslui a organizat, în plină pandemie de COVID-19, o petrecere de majorat, la care au fost invitaţi peste 40 de tineri, numărul exact urmând să fie stabilit după efectuarea anchetei epidemiologice, scrie adevarul.ro.

După petrecerea organizată la Vaslui, mai mulţi tineri au plecat pe litoral, la Costineşti. Din primele cercetări, tinerii s-au deplasat în jurul date de 1 august, în trei grupuri, de opt, zece şi 13 persoane. Unii dintre tineri au ales să plece la mare chiar dacă aveau semne de răceală.

De altfel, una dintre adolescente, fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui, a ajuns pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fiind adusă chiar de către tatăl său, deoarece prezenta semne de răceală.

Fata a fost testată pentru COVID-19 şi apoi a plecat acasă. Fără să mai aştepte rezultatele testului, tânăra a ajuns la mare împreună cu prietenii.