Infectată. Directoare de spital. Virusul SARS-CoV-2 i-a atacat creierul, si nu plamanii. Inflamatie severa care a degenerat intr-un edem cerebral

Complicații grave pentru managerul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, infectată cu coronavirus. Ia- fost afectat creierul, nu plămânii.

Medicii care au preluat cazul arata ca virusul nu a tintit plamanii, cum se intampla in majoritatea covarsitoare a cazurilor, ci creierul, producand o inflamatie severa care a degenerat intr-un edem cerebral.

Infectată. Directoare de spital.  Virusul SARS-CoV-2 i-a atacat creierul, si nu plamanii. Inflamatie severa care a degenerat intr-un edem cerebral 1

Femeia a ajuns in coma la spitalul din Vaslui marti, 11 august, dupa ce fiul ei a gasit-o inconstienta in holul casei. Cei doi se aflau in carantina la domiciliu, baiatul fiind contact direct al unui grup de tineri confirmati pozitiv in cazul focarului de la Costinesti, potrivit Adevarul, preluat de ziare.com.

Cu toate ca nu suferea de alte probleme medicale, starea Anei Rinder s-a deteriorat rapid, astfel ca in decursul diminetii de 12 august a fost transportata la spital, fiind diagnosticata cu coma de gradul I-II si cu un edem cerebral masiv. A fost transferata la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” Bucuresti.

“Medicii i-au administrat medicatia pentru a rezolva mai intai edemul cerebral. Vorbim de un exces de lichid in tesuturile cerebrale. Dar, pana cand creierul nu va fi uscat, nu putem spune ca a trecut pericolul”, a declatat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.