Iancu Eugen: „Mare mirare la știri că faleza din Mamaia este plină de oameni care circulă, dansează și după ora 23 …Viața înseamnă că bacteria va fi învinsă în stradă, nu închis în garsonieră, cu masca pe față, cu dezinfectantul curgând pe noi și cu ochii fixați în televizor sau tabletă. Nu știu cum este mai bine, dar știu sigur că autoritățile …”

Nu ai ce face. Oamenii vor să se distreze, chiar dacă este dictatura lui Ceaușescu sau pandemie de coronavirus. Iar dacă guvernanții nu respectă regulile impuse tot de ei, cetățenii simpli nu se mai simt obligați.

Iancu Eugen: „Mare mirare la știri că faleza din Mamaia este plină de oameni care circulă, dansează și după ora 23, deși conform legii localurile s-au închis.

Iancu Eugen: „Mare mirare la știri că faleza din Mamaia este plină de oameni care circulă, dansează și după ora 23 ...Viața înseamnă că bacteria va fi învinsă în stradă, nu închis în garsonieră, cu masca pe față, cu dezinfectantul curgând pe noi și cu ochii fixați în televizor sau tabletă. Nu știu cum este mai bine, dar știu sigur că autoritățile ...” 1

Îmi amintesc copilăria, anii 80. Locuiam în Constanța. Vara eram toată ziua la plajă, seara bântuiam prin Mamaia supraaglomerată. La un moment dat Ceaușescu a decis ca toate localurile din țară să se inchidă la ora 22, mai puțin pe litoral.

Era vremea in care litoralul era plin de turiști polonezi, nemți, cehi, rusi, unguri dar și suedezi, danezi, francezi, englezi.

A venit însă momentul in care conducerea de partid și de stat a decis ca și localurile de pe litoral să închidă la ora 22, singurele excepții fiind cluburile cu circuit închis, cele cu intrare pe valută. Club Castel, Tui, Mediteranean, etc. Anul următor a venit marea decizie a liderului suprem, la ora 22 se inchide tot, absolut tot. Știți ce a devenit Mamaia? O stațiune tot mai tristă, mai gri, mai goală.

Oamenii au nevoie să trăiască, nu să viețuiescă, oamenii vor să cânte, să danseze, să se îmbrățișeze, să socializeze. Pentru cei mai mulți, conștient sau nu, viața înseamnă luptă. Viața înseamnă că bacteria va fi învinsă în stradă, nu închis în garsonieră, cu masca pe față, cu dezinfectantul curgând pe noi și cu ochii fixați în televizor sau tabletă.

Nu știu cum este mai bine, dar știu sigur că autoritățile se umplu de ridicol prin deciziile luate, decizii pe care nimeni nu dă doi bani.

Impui reguli pe care tu nu le respecți. Poartă mască, păstrează distanța, nu ai dreptul să faci o nuntă, nu ai voie să îți îngropi ruda, nu ai voie să îți tratezi cancerul sau reumatismul, nu ai voie să bei sau să mănânci în restaurant și totuși chiar tu politicianule sau tu polițistule organizezi evenimente la care îți inviți sute de cunoștințe sau și mai bine, asiguri protecție unor evenimente la care participă sute de enoriași sau de infractori care nu poartă mască, nu păstrează distanța, nu respectă nimic, sfidând legi, reguli de bun simț, orice. Și asta mulțumită vouă, politicienilor și justiției.

Nu ne mai arătați pe noi cu degetul, vinovații sunteți voi”.

În județul Constanța, începând din data de 2 august, autoritățile centrale au decis ca terasele și cluburile să fie închise între orele 23:00 și 6:00. Comercianții din zona Cazinoului din Mamaia, unde sunt concentrate cele mai multe terase, au înțeles și și-au închis localurile, anunță Digi 24.