Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!”

(Last Updated On: August 1, 2020)

Tot mai mulți români explică de c aleg să meargă în Grecia decât pe litoralul românesc mizerbail.

Pe Facebook, Radulescu Horatiu a scris: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?!
Uite că eu sunt tare prost!”
Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 1

Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 2

Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 3

Pe grupul Forum Grecia, Octavian Stefanescu a scris: „Deci, decât să fac concediul pe litoralul românesc, prefer să stau 48 de ore în vamă la Kulata și să-mi fac 10 teste de covid înainte. Și să mă testeze grecii la fiecare stație de taxare. Și să plouă pe autostradă. ORICE accept, doar să nu mă duc la Eforie sau Mamaia.
Am fost 3 Iulie – 18 Iulie în Grecia / Creta cu mașina. De vis. Prefer chinul drumului decât să mai ajung vreodată pe litoralul nostru. Să și-l păstreze.

Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 4 Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 5

PS: Am stat în vamă la coadă puțin peste o oră. Adică mai puțin decât stăm pe DN1 la Comarnic / Sinaia. Mai puțin decât se stă pe A2 spre “marea” noastră.

PPS: Câteva lămuriri despre ferry până în Creta. Am fost cu compania Anek Lines din portul Pireu până la Heraklion, întoarcerea din Hania. Am fost 2 adulți, 2 copii și o mașină. Am ales cabină exterioară (cu geam) întreagă. Cost total €408.

Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 6 Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 7 Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 8

La stațiile de taxare din Grecia de la Salonic la Atena se poate plăti elegant cu cardul. Drumul durează cam 4 ore dacă se merge legal.

03 Iulie
00:30 Plecare din Brașov
10:50 Trecut de punctul Kulata / Promachonas
Vameșii greci nu s-au uitat nici măcar la pașapoarte. Eu eram pregătit cu PLF-urile, însă ne-au făcut semn plictisiți să trecem mai departe.
Atunci în România erau 300+ cazuri pe zi, acum din păcate la peste 1000+, probabil sunt mai precauți.
12:30 Plajă la Katerini

Cazare la Paralia Beach Boutique Hotel

04 Iulie
10:00 Plecare către portul Pireu
18:00 Îmbarcare pe ferry
Duty Free, Restaurant etc
21:00 Plecarea din port

05 Iulie
06:00 Sosire la Heraklion
09:00 Plajă la Skinaria
20:00 Cazare în Rethymno

16 Iulie
10:00 Check Out de la Aloe Apartments & Studios Rethymno
12:00 Plajă la Falassarna
18:00 Plecarea spre portul Souda / Hania
19:00 Îmbarcare pe F/B ELYROS, Instalare în cabină, duș, schimbat etc
20:00 Cină la unul din restaurante
21:00 Turul punților superioare, poze etc
22:00 Plecarea din port

17 Iulie
06:30 Sosirea în Portul Pireu
11:00 Sosire la Paralia Katerini direct pe plajă
18:00 Check-In la Paralia Beach Boutique Hotel

18 Iulie
10:00 Plecarea spre Brașov
A plouat torențial tot tranzitul prin Bulgaria
22:30 Sosirea acasă puțin mai târziu datorită condițiilor meteo din Bulgaria

Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 9 Horatiu: „Cât de prost să fii, să faci din România până la Kulata, opt ore cu mașina, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțin încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!” 10

Atenție mare, am văzut trei accidente dintre care unul live înregistrat pe Dash Cam. Viteza mare pe autostradă în condiții de ploaie puternică nu face bine. Mai bine ajungi viu acasă dar cu o oră mai târziu”.

Pentru a intra în Austria și Grecia, românii trebuie să prezinte un test negativ COVID emis cu 72 de ore înainte, anunță Stirile TVR.