Gică Popescu, despre testele COVID: „Ospătarii, înainte să înceapă programul, nu se testează, medicii nu se testează, nimeni nu se testează în afară de fotbal. Noi infectăm mai mult?”

Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul, este nemulțumit de faptul că echipele de fotbal din Liga 1 sunt obligate să se testeze la începutul fiecărui meci. El dă ca exemplu faptul că ospătarii sau medicii nu se testează în fiecare zi.

“Eu am o întrebare: din toată societatea românească, de ce doar fotbalul trebuie să se testeze înaintea unui meci? Nimeni altcineva nu se mai testează. Ospătarii, înainte să înceapă programul, nu se testează, medicii nu se testează, nimeni nu se testează în afară de fotbal. De ce trebuie să o facem noi tot timpul? Noi infectăm mai mult? Nu suntem tot oameni şi noi? Noi suntem singurii care ne testăm în această societate.

Gică Popescu, despre testele COVID: „Ospătarii, înainte să înceapă programul, nu se testează, medicii nu se testează, nimeni nu se testează în afară de fotbal. Noi infectăm mai mult?” 1

Nu e normal şi acest lucru trebuie să se schimbe. Dacă un jucător are simptome, înţeleg să se testeze, dar dacă nimeni altcineva nu se testează în afară de fotbal, pot spune că asta e discriminare. Noi am cheltuit în jur de 30 de mii de euro, pentru că noi nu testăm numai jucătorii de la echipa mare, testăm şi juniorii, testăm staff-urile administrative, sunt în jur de 60, iar noi suntem cam la a opta testare. Sunt de acord să ne testăm dacă această testare nu este plătită de cluburi, pentru că toate aceste costuri sunt foarte mari”, a declarat Popescu, potrivit antenasport.ro.

În altă ordine de idei, Gheorghe Hagi și-a dat demisia de la Viitorul, potrivit unui anunț făcut duminică seara de reprezentanții clubului, informează Europa FM.

„Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funcția de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanța, de pregătirea căreia m-am ocupat în perioada septembrie 2014 – 01 august 2020 și alături de care am trăit, pe banca tehnică, cele mai frumoase momente din această carieră prin câștigarea campionatului României, a Cupei României și Supercupei României.

Gică Popescu, despre testele COVID: „Ospătarii, înainte să înceapă programul, nu se testează, medicii nu se testează, nimeni nu se testează în afară de fotbal. Noi infectăm mai mult?” 2

Voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori.

Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanța, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1”, transmite Gheorghe Hagi prin intermediul siteului clubului.