Gabriela: „Pacient mort la 3 ore după ce testul a ieșit negativ! Omul ăsta a fost ținut în viață de medici, a stat pe ATI câteva zile, a depășit momentul. Fusese testat pozitiv și a primit tratament. a fost externat și a fost dus cu ambulanța acasă. A făcut un duș și după 3 ore de la externare a murit….”

Jurnalista Mladin Gabriela, corespondent la Radio Europa FM, prezintă cazul unui pacient mort la 3 ore după ce testul a ieșit negativ! A fost externat, dus acasă cu ambulanța, a făcut un duș și a murit.

Mladin Gabriela: „Pacient mort la 3 ore după ce testul a ieșit negativ!
Am privit toată chestiunea asta cu Covidul ca la un spectacol de teatru! Se întâmplă altora, nu mie, nu apropiaților mei… Am numărat cazurile confirmate care ascundeau povesti de viață, apoi morții… E cumplit și, pare de neînțeles, când ești anunțat că unui cunoscut i se întâmplă o astfel de tragedie.

Gabriela: „Pacient mort la 3 ore după ce testul a ieșit negativ! Omul ăsta a fost ținut în viață de medici, a stat pe ATI câteva zile, a depășit momentul. Fusese testat pozitiv și a primit tratament.  a fost externat și a fost dus cu ambulanța acasă. A făcut un duș și după 3 ore de la externare a murit....” 1

Ce nu înțeleg eu este, însă, altceva. Cum îți moare un pacient, bolnav de Covid, la 3 ore după ce l-ai externat în baza unui test negativ? Ce a determinat decesul? Boala sau tratamentul?

Omul ăsta a fost ținut în viață de medicii de la Targu-Cărbunești, a stat pe ATI câteva zile, a depășit momentul. Fusese testat pozitiv și a primit tratament. Evoluția stării de sănătate era foarte bună, după aproape 3 săptămâni. Ultimul test ( unul, că așa spune metodologia) i-a ieșit negativ.

În baza lui, a fost externat și a fost dus cu ambulanța acasă. A făcut un duș și după 3 ore de la externare a murit. Înțeleg că povestea e trasă la indigo ca a unei paciente din Olt. Test negativ, externare, duș, deces…

Poate ceva nu trebuie făcut după, poate ceva trebuie făcut după, poate un singur test negativ nu e suficient, poate….”

Până marți, 4 august, pe teritoriul României au fost confirmate 55.241 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 2480 de decese, anunță Stirile Pro Tv.