Focare de coronavirus la o fabrică de încălţăminte și la un cămin de bătrâni, 126 de persoane

Continuă îmbolnăvirile cu coronavirus prin focare. 126 de persoane s-au infectat doar la un cămin de bătrâni, Poliția a demarat o anchetă.

Un nou focar de COVID-19 a izbucnit, în ultimele 24 de ore, la o fabrică de încălţăminte din Buziaş. Numărul focarelor COVID-19 din judeţul Timiş a ajuns la opt, anunță stirileprotv.ro.

Focare de coronavirus la o fabrică de încălţăminte și la un cămin de bătrâni, 126 de persoane 1

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, joi, că cele opt focare sunt în supraveghere epidemiologică, în timp ce în lucru sunt 64 de anchete epidemiologice.

Cele opt focare epidemice sunt la o unitate de procesare a cărnii din Timişoara (219 cazuri confirmate), într-o comunitate de 11 persoane din comuna Gottlob, la Clinica de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara (patru cazuri de asistente şi infirmiere), la un centru pentru minori din Timişoara (trei persoane), la Spitalul Judeţean Timişoara (21 de persoane), la o unitate economică de la Lugoj (17 cazuri), la unitatea din Buziaş (şapte cazuri) şi în zona Făget, care are 70 de cazuri confirmate.

Poliția s-a autosesizat după ce la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova a izbucnit un focar de coronavirus. Aici, numărul cazurilor pozitive a ajuns la 126, potrivit Digi 24.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un cămin pentru persoane vârstnice din Craiova, mai multe persoane au fost confirmate povitiv cu virusul COVID 19.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună o soluţie legală.

Conform DSP Dolj, focarul de aici a fost depistat în 24 iulie, când în cele două clădiri ale căminului au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid. Ulterior, cazuri confirmate au ajuns la 126, din care 26 angajați ai căminului și 100 la rezidenți.