Focar de Covid-19 la două fabrici din România. 23 de angajați infectați la una, 7 la alta

Alte două fabrici din România au devenit focare de coronavirus. Se pare că măsurile anti-coronavirus au fost facultative.

Este anchetă epidemiologică la o fabrică de confecţii din Sibiu, după ce 23 de angajaţi au fost confirmaţi cu noul COVID-19, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Prefecturii Sibiu.

Focar de Covid-19 la două fabrici din România. 23 de angajați infectați la una, 7 la alta 1

”Vă informăm că la o întreprindere de confecţii din municipiul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării cu noul Sars-Cov-2, din primele informaţii, un număr de 23 de persoane”, informează Prefectura Sibiu, citată de gandul.ro.

În urma acestor cazuri de infectare, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a demarat anchete epidemiologice.

Potrivit ultimei raportări a autorităţilor, în judeţul Sibiu s-au înregistrat 1.055 de cazuri de infectare, 38 în ultimele 24 de ore.

Încă un focar de Covid-19 a fost depistat la o firmă cu mulți angajați din județul Prahova, al treilea anunțat în ultimele zile.
Vorbim în acest moment de a noua astfel de zonă de infecție de pe raza județului din sudul țării, unul dintre cele mai afectate de pandemie în ultima lună.

Societatea comercială afectată de infecții în ultimele zile are peste 100 de angajați, mulți dintre ei fiind acum trimiși în izolare.

”Conform informaţiilor furnizate de DSP Prahova, a fost identificat un nou focar la o societate comercială de pe raza judeţului. Şapte angajaţi dintre cei 110 testaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

A fost demarată ancheta epidemiologică, a fost realizată dezinfecţia unităţii, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi”, a anunţat Prefectura Prahova sâmbătă după-amiază, scrie news.ro, preluat de fanatik.ro.