Fără amendă. Bogdan Ocnaru: „O mașină îmi iese in fata, in scurt. Frânez, iar bucureșteanul din mine (si asta e un defect) apăsa lung claxonul. La nicio secunda, de pe celalalt sens, o alta mașină îmi taie calea. Era un Logan de Politie. Cele doua aproape ca au trecut simultan. Claxonul era încă apăsat. Loganul de Politie nu m-a iertat, șoferul polițist a întors si a venit după mine cu lumini si sirene. Era …”

Jurnalistul Bogdan Ocnaru a povestit pe Facebook cum a reușit să scape de o amendă din partea unui polițist care i-a tăiat calea.

Bogdan Ocnaru: „Pe drum, in Prahova.
O masina imi iese in fata, in scurt. Franez, iar bucuresteanul din mine (si asta e un defect) apasa lung claxonul. La nicio secunda, de pe celalalt sens, o alta masina imi taie calea. Era un Logan de Politie. Cele doua aproape ca au trecut simultan. Claxonul era inca apasat.
Prima masina isi vede de drum. Si eu la fel, in spatele ei. L-am iertat. Dar, ce sa vezi, Loganul de Politie nu m-a iertat, soferul politist a intors si a venit dupa mine cu lumini si sirene. Era tanar, 25-30 de ani, se enervase teribil si se simtea lovit in orgoliul si in mandrie, am avut tupeu sa il claxonez, dupa ce tot el n-a acordat prioritate.

Fără amendă. Bogdan Ocnaru: „O mașină îmi iese in fata, in scurt. Frânez, iar bucureșteanul din mine (si asta e un defect) apăsa lung claxonul. La nicio secunda, de pe celalalt sens, o alta mașină îmi taie calea. Era un Logan de Politie. Cele doua aproape ca au trecut simultan. Claxonul era încă apăsat. Loganul de Politie nu m-a iertat, șoferul polițist a întors si a venit după mine cu lumini si sirene. Era ...” 1

Incetinesc, dau semnal si-l las sa treaca, desi mi-am dat seama ca eu devenisem misunea lui. Ajunge in dreptul meu si-mi face semn sa-l urmez. Mergem cateva sute de metri si opreste. Parchez si eu, pun masca si cobor.

– Am coborat doar sa imi iau actele, intru inapoi imediat.
– Nu e nevoie, zice el nervos, in timp ce-mi flutura etilotestul.
– Actele!
– Sigur, va rog!

– Intru in masina, stau sa suflu?
– Ajungem si la asta! Claxonatul fara motiv se sanctioneaza, potrivit legii.

– Sigur, si neacordarea de prioritate, cu permisul, tot potrivit legii. Nu v-am claxonat pe dumneavoastra, nici n-am apucat, a fost celalalt sofer. Mi-a iesit in fata, iar apoi, dumneavoastra ati facut acelasi lucru, doar ca veneati din sens opus.

– Va sanctionez pentru claxon!
– Sigur, faceti ce trebuie sa faceti! Noroc ca masina e mai noua, are camera si inregistreaza tot. Eu iau amenda pentru claxon si contest. Am imaginile, dovedesc ca am dreptate. Hai si cu etilotestul, ca suflu! Nu am gresit cu nimic, nu am baut!

– Aaa…
– Mi-ati taiat calea, ati intors in intersectie, fara semnale luminoase si acustice, asa cum se numesc ele in limbajul dumneavoastra, asta este neacordare de prioritate. Ati fi putut, macar, sa il vedeti si pe primul sofer, pe care l-am si claxonat. Dar v-ati simtit ranit in orgoliu si ati luat-o dupa mine. Ce bine ca am imaginile! Faceti ce trebuie sa faceti! Va rog!

– Unde mergeti?
– Ma plimb, merg la Brasov!
– Sa aveti drum bun, nu mai claxonati!
– Multumesc! La revedere! 😁

P.S. Nu, masina nu are camera pentru inregistrarea traficului, dar trebuie sa-mi iau una”.