Ești de acord? Manager “Victor Babeș”: E vremea dictaturii medicale. Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient

Medicii chinuiți de costumele ani-coronavirus purtate la 30 de grade se revoltă față de modul cum unii cetățeni ai acestei patrii tratează chestiunea pandemiei de coronavirus. Emilian Imbri, managerul Institutului ”Victor Babeș” din București cere o dictatură medicală.

”Nu vom fi niciodată speriați, că altfel se va duce totul de râpă, dar suntem îngrijorați. Nu vom fi niciodată în situația de a decide cine va trăi și cine va muri. Doar soarta decide asta. În meseria noastră nu ne permitem să alegem noi cine moare, cine trăiește.

Ești de acord? Manager “Victor Babeș”: E vremea dictaturii medicale. Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient 1

Sunt și situații ca în SUA, Italia, unde a trebuit să se ia decizii înainte ca soarta să decidă. Asta e cel mai cumplit, să spui: aici nu mai are rost. Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta”, a precizat doctorul Emilian Imbri citat de libertatea.ro.

Managerul Institutului ”Victor Babeș” din București a continuat și le-a transmis un mesaj celor care nu respectă regulile.

”Dar! A cam trecut vremea poveștilor spuse la ceas de seară de persoane care își spală adidașii! E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți. Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini.

S-a creat impresia că doctorii au vreun interes. Nu, doctorii nu au interes decât să vadă omul ieșit din spital. Ieșit și externat, nu ieșit oricum din spital”.

Să dispară comentariile că de ce nu putem bea pe terase până dimineață, că să ne strângem în brațe și să tragem o horă.

Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient, fiecare trebuie să aleagă și asta înseamnă responsabilitate personală”, a explicat Emilian Imbri.