Medicul Virgil Musta, despre ultimele date privind COVID-19: „Lucrurile arată rău în ţară“

România bate record după record de îmbolnăviri cu coronavirus. Medicii sunt pur și simplu speriați că vom ajunge ca Italia.

Şeful secţiei Boli Infecţioase II de la Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a făcut o serie de aprecieri după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.454 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus, un nou record pentru România.

Medicul Virgil Musta, despre ultimele date privind COVID-19: „Lucrurile arată rău în ţară“ 1

“Lucrurile arată rău în ţară şi la noi în Timişoara. Speram, la sfârşitul săptămânii trecute, ca lucrurile să se stabilizeze şi să trecem printr-o fază de platou a pandemiei apoi, încetul cu încetul, să scadă numărul de cazuri.

Creşterea numărului de cazuri duce automat la creşterea cazurilor critice în Terapie Intensivă şi decese. Este o statistică care nu minte şi nu înşală, un procent din numărul de cazuri evoluează de critic şi decedează. Din păcate asistăm la o creştere a numărului de cazuri”, a spus acesta pentru digi24.ro, preluat de adevarul.ro.

Privitor la numărul mare de cazuri apărute în Ilfov, de la 9 cazuri raportate ieri, la 70 de cazur, astăzi, medicul a spus că “sunt creşteri datorită faptului că apar focare”.

Ministerul Afacerilor Interne: „Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
31.547 pacienți au fost declarați vindecați și 7.253 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos”.