Doi pușcăriași români au ajuns eroi în Italia. Au salvat de la înec o tânără de 13 ani

O tânără de 13 ani a fost salvată de la înec de doi deţinuţi români, care au sărit în apele Mării Tireniene ca să o salveze. Incidentul a avut loc sâmbătă, 22 august, când tânăra italiancă făcea baie în apropierea plajei Cala Giovanna, de pe insula italiană Pianosa. La un moment dat, ea a fost atacată şi înţepată de o meduză

Norocul ei a fost că doi deţinuţi români, unul de 37 de ani, celălalt de 44, care primiseră permisiunea să lucreze la un hotelul Milena, au observat că ceva nu este în regulă şi au sărit în apă să o salveze. Deşi riscau să aibă la rândul lor soarta fetei, cei doi români s-au avântat în apele mării şi au salvat-o pe tânără, aducând-o în siguranţă pe uscat, informează adevarul.ro.

Doi pușcăriași români au ajuns eroi în Italia. Au salvat de la înec o tânără de 13 ani 1

Salvatorii au fost observaţi de un grup de turişti sosiţi de pe Insula Elba. Toţi au aplaudat în momentul în care românii au ieşit din apă purtând trupul adolesecentei, care şi-a revenit după câteva minute.

La rândul său, directorul închisorii din Porto Azzurro, Francesco d’Anselmo, a ţinut să le mulţumească celor doi deţinuţi şi i-a lăudat pentru gestul lor. „Este o demonstraţie clară despre modul cum o închisoare reeducativă ca a noastră determină un comporament lăudabil din partea deţinuţilor. Sunt mulţumit de intervenţia lor care ne dă speranţă pentru reintegrarea lor în societate, le voi oferi o recunoaştere”, a spus italianul.